Verdenscupåpningen i Sölden

Hjernerystelse stopper Kilde. Også Svindal melder pass til sesongåpningen

Verken Aksel Lund Svindal eller Aleksander Aamodt Kilde konkurrerer i verdenscupåpningen i Sölden, men Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen og Nina Løseth stiller til start. Her er Norges tropp.

MELDER FORFALL: Kjetil Jansrud er frisk og rask før verdenscupåpningen i Sölden, men Aleksander Aamodt Kilde og Aksel Lund Svindal må melde pass. Foto: NTB Scanpix

MELDER FORFALL: Kjetil Jansrud er frisk og rask før verdenscupåpningen i Sölden, men Aleksander Aamodt Kilde og Aksel Lund Svindal må melde pass. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Blant de fem kvinnene og seks mennene i Norges tropp til verdenscupåpningen i Sölden kommende helg, er ikke Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde med, bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding.

- Det er for tidlig for meg. Jeg har ikke hatt muligheten til å trene nok storslalåm i sesongoppkjøringen. Med begrenset tid og et kne som ikke tåler for mye juling, er det bedre å fokusere på kommende fartsrenn. Dette er helt etter planen, opplyser Lund Svindal.

Lake Louise er fortsatt alpinessets mål. Det er også det nye målet til Aamodt Kilde etter at han falt på trening forrige uke og pådro seg en hjernerystelse.

- Hodet mitt trenger hvile. Vi sees i Lake Louise, varsler Kilde på Instagram.

Det er storslalåm som står på program i verdenscupåpningen i Sölden i helga, med kvinnenes renn lørdag, før herrene skal i aksjon søndag.

Løseth i storslag

Nina Løseth er Norges store håp på kvinnesiden. Til Dagbladet forteller sunnmørsjenta at hun er optimist etter en veldig god sesongoppkjøring.

- Hvordan ligger du an sammenliknet med i fjor, Nina?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer