Hjernerystet

At Lyn utliknet på en dødball var ikke Kjetil Rekdals største problem i går kveld. Alene i garderoben var han mest opptatt av Lyn-trenernes negative forhåndsomtale av Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Hans Knutsen (Lyn-trener) trenger ikke å si offentlig at vi spiller gjerrig, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Han må gjerne mene det, men han trenger ikke gå ut i media med det. Og for meg er denne kampen et bevis på at han tar feil - det var jo vi som tok kampen til Lyns banehalvdel.

- Og så ble vi der.

Felt av to albuer

Kjetil Rekdal møtte Lyn som Dagbladet har foreslått - med seg sjøl som én av tre stoppere i en 3-5-2- formasjon - og holdt i 28 minutter på Ullevaal. To harde albuer i tinningen etter to knalltøffe dueller med Lyns Peter Markstedt sendte VIF-treneren i garderoben med hjernerystelse. Og fordi han er kvalm og svimmel da han prøvde å feste blikket på det som skjedde ute på banen, gikk Rekdal i skytteltrafikk mellom garderoben og sidelinja.

Slik mistet han også Lyns utlikning.

- Jeg sto i gangen og hørte at Lyn hadde fått corner, sier han. - Jubelen fortalte meg at de scoret. Og ja, det var fryktelig irriterende. Men jeg er enda mer irritert på Knutsen som sier at vi spiller gjerrig.

Fordi:

- Vi var mye bedre enn Lyn, sier Kjetil Rekdal. - De hadde vel hatt en halv målsjanse da utlikningen kom, et skudd som hadde gått rett i fanget på Dembo (VIF-keeperen) om ikke Morten Berre hadde styrt det i eget mål. Men drit i det - vi skal fortsette på vår måte og så får folk heller kritisere oss for at vi ikke er oppfinnsomme når vi presser dem på deres banehalvdel.

Diskuterer ikke andre

- Hva synes du om Lyn?

- Jeg vil ikke være med på den diskusjonen - jeg vil ikke uttale meg om andre lag. Skal jeg si noe så skal det i så fall være positivt.

- Så når du ikke uttaler deg - kan det da tolkes negativt?

- He-he, sier Rekdal.

Som ikke gir seg:

- Jeg skjønner ikke hvorfor Lyn ikke kan konsentrere seg om seg sjøl. Da vi fikk åtte TV-kamper uten å ha bedt om én, var det liksom vår skyld. Og jeg gidder ikke den grininga - de har et sjalusikompleks.

VIF med Lyn-kompleks

Har Lyn det Kjetil Rekdal kaller et sjalusikompleks, så har Vålerenga et Lyn-kompleks. På banen. Det var nemlig derfor de ikke vant i går kveld heller. Lyn har glid mot Vålerenga - de får alltid den ene tilfeldige scoringa.

Mens Vålerenga, som ikke scorer spillemål, må slite som bikkjer.

På toppen av det klatret Tom Henning Hovi som en apekatt på store Lyn-skuldrer da han stanget inn Vålerengas ledelse i andre omgang. Det eneste som var dommerkorrekt ved den scoringa var at ballen var over målstreken før Henrik Dahl feide den ut igjen.

- Jeg gikk vel ikke akkurat opp som en soldat, innrømmer Hovi.

- Jeg gikk bare opp veldig tidlig og ble der.

- Så det var armer i bildet?

- Ja, men sånn er det alltid. På dødballer i feltet er det stort sett frispark alt som skjer.

Spillemål gir trygghet

Men Vålerengas øvrige kjempesjanser var redelige nok. Uten at de gikk i mål av den grunn. Enten gikk i de i stengene, eller så hentet Lyn-keeper Ali Al Habsi fram redninger fra den øverste skuffen.

- Sjøl om jeg tar imot alle dødballmål med glede, er vi nødt til å begynne å score spillemål også, sier Rekdal.

- Sånn at de som spiller framme, som skal score målene, får den gode følelsen og blir trygge.

Vålerenga tok med seg litt mer enn bare det ene poenget. Daniel Fredheim Holm sto plutselig fram som den Tippeliga-spissen alle sier han kan bli, og Morten Berre gjorde en andreomgang som er medisin for Rekdals vonde hode.

- Mange bra enkeltprestasjoner - vi tok et stort skritt i riktig retning. Men det er fryktelig irriterende at vi ikke slo dem denne gangen heller, sier Kjetil Rekdal.

IRRITERT: Kjetil Rekdal liker ikke at Lyns trenere kaller Vålerenga gjerrig. - Vi var mye bedre enn Lyn. De hadde vel hatt en halv målsjanse da utlikningen kom, sier Rekdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer