RESPONDERER IKKE: Stig Broeckx responderer ikke på stimuli, og legene bekrefter nå hjerneskade hos belgieren. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
RESPONDERER IKKE: Stig Broeckx responderer ikke på stimuli, og legene bekrefter nå hjerneskade hos belgieren. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

Hjerneskade hos Broeckx etter motorsykkelulykke

Triste nyheter fra Lotto-Soudal.

(procycling.no): Siden den 28. mai har Stig Broeckx blitt holdt i kunstig koma, etter han var en av ofrene da to motorsykler skled inn i feltet under Baloise Belgium Tour. For en drøy uke siden ble Lotto-Soudal-rytteren overført til intensivavdelingen ved ZOL-sykehuset i Genk, Belgia.

I en pressemelding i dag skriver Lotto-Soudal at legene bekrefter at 26-åringen har fått alvorlige hjerneskader etter ulykken.

Det er hjernestammen og forskjellige hjerneregioner som er skadet.

Responderer ikke Denne uken har legeteamet ved ZOL-sykehuset prøvd å redusere medisineringen hos belgieren for å få ham ut av den kunstige komaen.

Foreløpig har forsøket vært resultatløst.

Broeckx responderer hverken på stimuli eller bevegelse, og han er nå i det man kaller for en vegetativ tilstand. Det vil si at "koma har utviklet seg til en tilstand av våkenhet uten sporbar selvbevissthet".

Det er fremdeles uklart hvorvidt bevisstheten til Broeckx kan komme tilbake.

• LES OGSÅ: Broeckx endelig utenfor livsfare

• LES OGSÅ: - Ikke fortell meg at dette er uflaks. Det er bare galskap

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!