EM-kvalifisering: Norge-Romania

Hjernevask på 90 grader skal fjerne flekkene fra forsvarsspillet

Resultater og gode prestasjoner i nær fortid skaper alltid selvtillit, husk 2018. Dårlige minner gjør det stikk motsatte.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Lars Lagerbäck har alle svarene. Han vet hvordan forsvarsspill skal spilles. Men mot bedre motstanderene enn i 2018 har ikke ideene virket som ønsket. Det må rettes opp før Romania på Ullevaal fredag kveld.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SÅNN SKAL DET GJØRES: Lars Lagerbäck har alle svarene. Han vet hvordan forsvarsspill skal spilles. Men mot bedre motstanderene enn i 2018 har ikke ideene virket som ønsket. Det må rettes opp før Romania på Ullevaal fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Før EM-åpningen mot Spania i mars sa Lars Lagerbäck han ville bli utrolig overrasket om Norges defensiv var like sårbar som mot Tyskland i september 2017 (0-6). Det var den selv om resultatet ble veldig mye penere.

Før fredagens skjebnekamp sier Norges landslagstrener at han vil bli "uerhörd förvånad" om kollapsen mot Sverige gjentar seg mot Romania.

DA LARS LAGERBÄCK overtok for Per-Mathias Høgmo vinteren 2017 brukte han året til å implementere sine ideer, omorganisere havaristen, få laget på kjøl og bygge et defensivt fundament i det norske laget.

Måten å gjøre det på er den han selv gjerne velger å omtale som hjernevask – repetisjoner, repetisjoner og atter repetisjoner.

Det meste handlet om å gjøre Norge til et ekstremt vanskelig lag å spille mot.

I et spill der sannsynligheten for å score mål allerede er veldig liten, skulle sannsynligheten for å score mål mot Norge gjøres enda mindre.

LANDSLAGSÅR TO, DEN første reelle testen på veien mot kvalifiseringen til Euro 2020 – Nations League-høsten 2018 – ble brukt til å bygge selvtillit gjennom åtte seirer, en uavgjort og ett tap. Norge scoret 16 mål, og i seks av kampene holdt laget nullen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer