Hjerteinfarkt rammer unge idrettsutøvere

I alt 23 unge norske idrettsutøvere døde av ulike hjertesykdommer i perioden 1990 til 1997. Ti av disse døde av hjerteinfarkt, viser et forskningsprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En gruppe forskere ved hjerte- og lungesenteret på Ullevål universitetssykehus har kartlagt omfanget av dødsfall som skyldes hjertesykdommer blant yngre idrettsutøvere.

Forskerne kom fram til at 23 idrettsutøvere mellom 14 år og 34 år har blitt rammet av plutselige hjertesykdommer som har endt med dødsfall. Fem av idrettsutøverne drev med fotball, fem med løping, to var aktive i sykling og to i håndball. Resten drev med andre idretter, skriver Dagens Medisin.

De fleste dør under idrettsaktiviteten. Dette gjaldt 16 utøvere. Seks personer døde innen tre timer etter å ha drevet med idrett, én fikk hjertestans under idrett, men døde fire døgn etterpå.

Flest døde av hjerteinfarkt som ble oppgitt som årsak i ti av dødsfallene. Dette er langt flere enn tilsvarende studier i andre land.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer