Hjertene står i Brann

Brann-fansen vil brenne cupfinalebillettene utenfor Ullevaal.

Cupfinalen kun for fiffen? Si din mening

(Dagbladet.no): - Enkelte mener vi burde brenne de billettene vi har fått på et bål utenfor Ullevaal. Det skjer neppe, men vi er veldig skuffet, sier Brann Bataljonens leder, Kjell Morten Hjartøy, til Bergensavisen.

Skuffelsen bunner i antallet billetter den harde kjernen av Brann-fans er tildelt til årets cupfinale. Hjartøy hevder fansen har 516 billetter på deling, mens de ble lovet opp mot det dobbelte av Brann-ledelsen.

- Jeg ble steike forbannet da jeg fikk vite om dette. Vi får 500 billetter. Dere får høre med Brann hvor mange som går til sponsorer, sier han til BA.

Men markedssjefen i Brann har ingen sympati med sutrende supportere. Kristian Jæger er rett og slett overrasket over kritikken.

- De kjenner til fordelingen av billetter. Dette burde ikke komme som en overraskelse på dem, sier han.

Ifølge NFF har Brann fått 6745 billetter til disposisjon. Av dem har klubben altså fordelt 516 billetter videre til supporterne. Samtidig tar forbundet selv langt over halvparten av billettene.

2000 legges ut for fritt salg over telefon, mens mer enn 11 000 billetter fordeles til presse, NFFs sponsorer, og andre.

BLIR NEPPE TOMT: Selv om enkelte Brann-supportere mener billettene bør brennes, er det liten fare for at tribunene på Ullevaal blir seende slik ut. Til tross for at flesteparten av billettene går til sponsorer.