Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Kristian Dahl rammet av hjerteproblemer

Hjerteproblemer kan tvinge norsk langrennsprofil til å legge opp

- Vi er bekymret, sier lagsjefen.

KAN BETY KARRIERESTOPP: John Kristian Dahl (i midten), sliter med hjerteflimmer og må stå over renne i helga. Om det betyr karriereslutt vet ingen ennå. Foto: Ulf Palm/ TT / NTB scanpix
KAN BETY KARRIERESTOPP: John Kristian Dahl (i midten), sliter med hjerteflimmer og må stå over renne i helga. Om det betyr karriereslutt vet ingen ennå. Foto: Ulf Palm/ TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Kristian Dahl sliter med hjerteproblemer, og kan måtte komme til å legge opp. Det er Expressen som melder dette fredag ettermiddag.

Dahl skulle opprinnelig stilt til start i helga i St. Moritz, men ble nødt til å trekke seg etter problemer med hjertet.

- Vi er bekymret

- Han har problemer med hjertet for øyeblikket. Vi vet ikke hva som ligger bak dette. Vi er bekymret, siden John ikke har opplevd noe lignende før, sa Bernhard Rønning, sjef i Dahls lag Team Koteng.

Lagsjefen utdypet følgende da Dagbladet tok kontakt fredag ettermiddag:

- Han har slitt med kraftige pulsdropp på trening, spesielt når han har pressa seg selv. Det har knytt seg i brystet og han har opplevd svimmelhet. Da er det klart man blir redd, sier Rønning til Dagbladet.

- Vi har en teori om at han kan ha hatt et virus i kroppen. Dette kombinert med trening kan ha trigget hjerteproblemene, men vi vet ikke, sier Rønning videre.

Legene har målt en uvanlig hjertefrekvens hos 36-åringen, som var med spesialister i Innsbruck til sjekk. De klarte ikke finne noe alvorlig galt, men vet fremdeles ikke hva som ligger bak. Spesialistene rådet løperen til å stå over rennene i St. Moritz i helga, så man ikke forverrer noe.

- Vi dro til legen på onsdag, før vi ble sendt videre til Innsbruck. Spesialistene fant ikke noe feil der. Men dette er naturlig nok noe vi følger opp, og han skal på utredelse her hjemme til uka. Skirennene i helga betyr i grunn lite, sier han.

Flere har lidd av det samme

Rønning håper ikke at Dahls karriere er i fare, og vektlegger at flere toppløpere har lidd av det samme tidligere.

- Vi håper ikke det. Vi har ikke fått et klart svar om han må legge opp, men vi prøver å være optimistiske. Selv er han i alle fall optimistisk, sier Bernhard Rønning.

Det er flere eliteløpere som har lidd av hjerteflimmer tidligere. Her kan navn som Charlotte Kalla og Martin Johnsrud Sundby nevnes. Begge har klart å komme tilbake i skisporet.

John Kristian Dahl vant Vassalopet i 2014, 2016 og i 2017.​ Han har også fire verdenscupseirer i sprint og to kongepokaler. Dahl var lenge en av Norges fremste sprintere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!