Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjerterått

NASSAU (Dagbladet): Norge- Kina 1- 1, 2- 4 etter straffespark. Marianne Pettersen måtte forlate banen med hjerteproblemer i førsteomgangen mot Kina. Etter pause var hun tilbake i slag og scoret et vakkert mål. Men det var ikke nok til finaleplass i Goodwill Games.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slurv og dårlig konsentrasjon på et hjørnespark førte til at det norske kvinnelandslaget rotet bort en sikker seier mot Kina.

- Jeg fikk problemer med uregelmessige hjerteslag i første omgang, og måtte ta meg en liten pause, sier goalgetter Marianne Pettersen.
Hun har tidligere hatt problemer med det samme i hard varme.

Klassemål

Etter en direkte svak førsteomgang hevet unge frøken Pettersen og resten av det norske laget seg. De siste tretti minuttene ble kineserne rundspilt.

Norges spillemål var av høy klasse:

Hege Rise vant ballen i midtsirkelen, slo en lissepasning som Ragnhild Gulbrandsen stusset med hodet fram til Marianne Pettersen.

Hun stormet fra midtstopperen, fintet keeperen til venstre, dro seg slepent til høyre og satte ballen kontrollert i det tomme buret.

Bingo-straffer

- Kampen var egentlig punktert da vi scoret i det 74. minutt. Dessverre var vi litt ukonsentrert på et hjørnespark bare tre minutter seinere. Hva som egentlig skjedde vet jeg ikke, men kineserne utliknet, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

Straffesparkkonkurransen burde Norge egentlig vunnet. Den kinesiske keeperen virket på ingen måte like trygg som Bente Nordby.

Hege Riise og Henriette Viker satte ballen sikkert i mål. Gøril Kringen og Kjersti Thun bommet.

Bente Nordby var i virkeligheten sjanseløs på kinesernes straffer.
Norge møter taperen av USA- Danmark i bronsefinale natt til i morgen.

- Selvfølgelig ville vi gjerne ha vunnet. Likevel var denne kampen ikke altfor viktig for oss. Vi fikk flere svar på spørsmål vi lurte på. De unge jentene fungerte greit, noe som lover godt foran den avgjørende VM-kvalifiseringen på Åråsen 5. august, sier Høgmo.

Plagsom varme

For flere av de nye jentene på laget var kampen mot Kina den første i virkelig varme. Temperaturen var litt i underkant av 30 grader, med en plagsom fuktighet på opp mot 75 prosent.

  • Norge manglet tre sentrale spillere mot Kina: Før kampstart fikk Margunn Haugenes problemer med ryggen, og Anne Nymark Andersen sliter med en nakkeskade. Ann Kristin Aarønes var ikke med til USA på grunn av skade.
<B>MÅLTEFT:</B> Til tross for uregelmessig hjerteslag var det nok en gang Marianne Pettersen som gjorde det lille ekstra for Norge. Mot Norge laget hun et vakkert mål, etter nærmest å ha fintet keeperen opp på de tomme tribunene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!