- Hjerteskjærende å høre

Det ble tårevått da ukrainske Hanna Ryzjykova åpnet opp om invasjonen av landet hennes. – Hjerteskjærende, sier hennes kollega Amalie Iuel.

BISLETT GAMES: Ukrainske Viktorija Tkatsjuk og Hanna Ryzjykova delte hvordan de opplever invasjonen av hjemladet. - Hjerteskjærende, sier Amalie Iuel. Video: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO RÅDHUS (Dagbladet): På en pressekonferanse onsdag kveld i Oslo rådhus møtte flere utøvere pressen foran torsdagens Bislett Games.

Til stedet var blant annet den ukrainske hekkeløperen Hanna Ryzjykova. Da hun fikk spørsmål om den pågående invasjonen av landet hennes, ble hun svært rørt.

- Første dagen av krigen sendte mange europeiske utøvere meg melding og sa at de hadde et ledig rom i huset sitt. «Du kan ta med familien din, bare vær trygge. Hvis jeg kan hjelpe, si ifra», sa hun tårevått at hennes kollegaer hadde skrevet.

Rett i forkant sa Amalie Iuel, som satt noen stoler ved siden av:

- Det er hjerteskjærende å høre dem fortelle. Det er fantastisk at de er her, og at de klarer å prestere under disse omstendighetene. Dere er en sann inspirasjon for meg, sa hun, og henvendt seg til sine ukrainske venninner og konkurrenter.

Også ukrainske Viktorija Tkatsjuk var på plass på pressekonferansen.

TÅREVÅTT: Hanna Ryzjykova. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.
TÅREVÅTT: Hanna Ryzjykova. Foto: Beate Oma Dahle / NTB. Vis mer

Ryzhykova fortsatte med å si at meldingene fra russiske utøvere, som før var hennes venner, var i helt andre skalaen.

- Jeg fikk forferdelige meldinger, og de skrev at vi var skyldige og burde vært døde. Jeg klare ikke helt å forstå det. Jeg prøve å svare på hver melding, og prøvde å si at de har misforstått. De angriper våre sivile mennesker, sa hun, og pekte på at den russiske regjeringen lyver til folket sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer