Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Richie Porte måtte bryte

Hjerteskjærende bilder: - Det skal ikke være mulig

Richie Porte måtte bryte etter en velt på den niende etappen i fjorårets Tour de France. I dag skjedde samme igjen - på den niende etappen.

UHELDIG: Richie Porte måtte bryte på den niende etappen etter en velt. Det samme skjedde også i fjor. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix
UHELDIG: Richie Porte måtte bryte på den niende etappen etter en velt. Det samme skjedde også i fjor. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(procycling.no): Den 155 kilometer lange niendeetappen i Tour de France er actionfylt med masse brustein, og allerede få kilometer ut i etappen krevde den sitt første offer.

Richie Porte (BMC) veltet og måtte bryte rittet bare en snau mil ut i løypa, et godt stykke før de begynte på de beryktede brusteinspartiene.

- Det skal ikke være mulig? sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

En gråtende Porte holdt seg til skuldra, og det kunne se ut som et brudd i kragebeinet var tilfellet.

- Nå lider jeg. Han er en usedvanlig sympatisk rytter. Han prøver og prøver å komme på pallen i Tour de France. Han er en god nok, men det handler om å unngå uhellene og veltene, sa TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Saken fortsetter under bildet.

FORFULGT AV SKADER: Richie Porte krasjet stygt på vei ned fra Mont du Chat i fjor. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix
FORFULGT AV SKADER: Richie Porte krasjet stygt på vei ned fra Mont du Chat i fjor. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Australieren hadde ambisjoner om å vinne Tour de France etter at han veltet ut av rittet i fjor. Da var det også niendeetappen som ble hans siste i rittet.

Da pådro han seg brudd i det høyre kragebeinet og i bekkenet etter et fall på vei ned fra Mont du Chat.

- Det er kjempetrist. Han har forberedt seg bedre enn noen gang. Laget var bygd rundt ham. De har kjørt perfekt til nå, så ryker han ut på en sånn velt. Det er vanvittig trist. Mest for han selv, men også laget, sa Thor Hushovd.

Porte lå på tiendeplass i sammendraget før dagens etappe. I fjor lå han på femteplass 39 sekunder bak Chris Froome før velten.

- Jeg sa det for litt siden med et glimt i øyet: Det er ikke om han kommer til å få et uhell, men når det kommer til å skje. Dessverre, det er vondt å si det tett på denne velten når han sitter der med et brukket kragebein, men det skjer ofte med de samme rytterne, fortsatte Hushovd.

BMC opplyser på Twitter at Porte er på vei til sjukehus for en medisinsk sjekk.

- Vi er knust over å melde at Richie Porte har krasjet og er ute av Touren. Vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi kan, skrev BMC et par minutter etter velten.

Flere ryttere gikk også i bakken. Michael Valgren (Astana), Simon Gerrans (BMC), Jens Keukeleire og André Greipel (begge Lotto-Soudal) var alle også i bakken. I tillegg måtte José Joaquín Rojas (Movistar) bryte.

Etappen kan du følge LIVE på procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media