Hjerteskjærende scener etter Maradona-hyllest

Tårevåt etter hyllest fra Maradonas barndomsklubb Boca Junior.

TÅREVÅTT: Da Boca Juniors-spillerne feiret scoring med å hylle Diego Maradona rett foran henne, tok følelsene overhånd for datteren Darma. Vis mer
Publisert

Dalma Maradona var på tribunen sammen med mannen Andres Cardarelli da to av Maradonas tidligere klubber, Boca Juniors og Newell's Old Boys, barket sammen i helga.

Fotballegenden Diego Armando Maradona døde onsdag av hjertestans.

Spillere fra begge lag spilte med Maradona på ryggen, og da Edwin Cardona sendte Boca Juniors opp i ledelsen etter 12 minutter, hadde laget planlagt en ny hyllest.

En av Boca-spillerne hentet en hvit Maradona-drakt som de la på gressmatta under VIP-boksen hvor dattera satt, før samtlige av hjemmelagets spiller samlet seg og klappet ute på banen.

De sterke scenene ble rett og slett for mye for Dalma Maradona, som brast sammen og lot tårene trille.

Ut mot legen

Dalma Maradona har valgt å holde seg unna offentligheten etter at faren døde brått.

Søndag kom hun i offentlighetens lys da det ble klart at statsadvokaten i Buenos Aires bestemte at Maradonas lege Leopoldo Luque skal etterforskes for uaktsomhet i forbindelse med fotballikonets død.

Dalma var da inne og avga forklaring til politiet. Maradonas medisinske journal var blant tingene de lette etter, skriver NTB

Statsadvokaten ga blant annet godkjenning til at det kunne gjennomføres razziaer både hjemme hos legen og på klinikken hans. Det skriver den spanske storavisa Clarín.

Luque forklarte seg for politiet søndag og mandag, og har slått hardt tilbake mot beskyldningene i media:

- Jeg er bare skyldig i at jeg elsket ham og tok meg av ham. Jeg forlenget livet hans og gjorde det bedre fram til det siste, sier Luque ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kan ha falt?

Tidlig i november ble Maradona innlagt ved et sykehus utenfor Buenos Aires – der han ble operert for en blodansamling i hodet.

Legen Leopoldo Luque beskrev operasjonen som vellykket. Ifølge argentinske Televion Pública Noticias ble Maradona flyttet til et hus i El Tigre i Buenos Aires-provinsen ei uke etter at han ble lagt inn på sykehuset.

I går hevdet argentinske medier at Diego Maradona skal ha falt og slått hodet bare dager før han døde

Det hevder advokaten Rodolfo Baqué ifølge den største argentinske avisa, El Clarín og en rekke andre medier. Baqué er forsvareren til sykepleieren Dahiana Madrid, som tok vare på Maradona de siste ukene før hans død.

At Maradona forlot sykehuset skulle ikke ha skjedd, mener legen:

- Han burde ha blitt sendt til et rehabiliteringssenter. Men det ville han ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer