Hjerteskjærende video:
- Det blir min siste opptreden

Tidligere landslagsspiller Fernando Ricksen (42) lider av alvorlig sykdom.

SE TV: Tidligere Rangers-spiller Fernando Ricksen lider av ALS. Nå inviterer han fansen til et siste møte. Video: Twitter / Ricksen my friend/pauline Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fernando Ricksen spilte blant annet seks sesonger i skotske Rangers fra 2000 til 2006. Høyrevingen fikk 12 landskamper for Nederland, og spilte også i klubber som Fortuna Sittard, AZ og Zenit - før han la opp i 2013.

30. oktober samme år avslørte Ricksen at han var alvorlig syk. Det var under en boklansering, hvor han sleit med å finne ordene, at han plutselig slapp bomba. Ricksen har tidligere slitt med alkoholmisbruk, og flere trodde han hadde drukket under boklanseringen, som ble sendt direkte i hjemlandet.

Sannheten var en helt annen. Han hadde blitt diagnostisert med ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en sykdom som i tiltakende omfang ødelegger de motoriske nervecellene i ryggmarg, hjernestamme og motoriske del av hjernebarken.

Ricksen hadde fått beskjed om at han hadde 18 måneder igjen å leve.

Nesten seks år seinere har 42-åringen gjort legenes spådom til skamme, men nå forteller han at han vil ha sin aller siste offentlige opptreden 28. juni.

Livstruende syk

En video som ble lagt ut i sosiale medier denne uka, viser en radmager Ricksen som ligger i sykehussenga med en dataskjerm foran seg. Han snakker ikke selv, men lar datamaskinen ta seg av praten for ham:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer