Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hjertet dunker, og jeg vet ikke hva jeg skal si

Riise matchvinner på overtid av overtida etter marerittuke.

ELLEVILLE JUBELSCENER: John Arne Riise jublet hemningsløst etter å ha scoret seiermålet for Norge tre minutter på overtid.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ELLEVILLE JUBELSCENER: John Arne Riise jublet hemningsløst etter å ha scoret seiermålet for Norge tre minutter på overtid.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

• Norge - Slovenia 2-1 (1-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge fikk en forferdelig start på VM-kvaliken med 2-0-tap mot Island fredag i forrige uke.

I kveld skulle Drillos rette opp inntrykket.

En ny keepertabbe av Rune Almenning Jarstein så ut til å sørge for at Norge bare klarte 1-1 mot Slovenia.

På overtid ble Drillos og landslaget reddet av Norges kanskje mest omtalte mann den siste uka.

Norge fikk straffe etter at Alexander Søderlund ble felt nesten tre minutter på overtid.

John Arne Riise var sikker fra straffemerket og scoret 2-1.

- Det er tøft og tungt, men på en god måte, sier Riise til TV 2 umiddelbart etter kampen.

Tok ansvar Både lagets faste straffeskytter Moa og annetvalget Tarik Elyounoussi var byttet ut. I forvirringen over hvem som skulle skyte, påtok Riise seg det blytunge ansvaret for at Norges videre VM-håp skulle leve videre i beste velgående.

- Ingen av dem jeg visste skulle ta straffe var på banen, så da tenkte jeg at jeg bare måtte ta den. Jeg visste det var tre minutter tillegg, og jeg kikket meg rundt etter Tarik. Da jeg så han ikke var der, skjønte jeg at det var «meant to be», så jeg gikk fram. Jeg vurderte å chippe ballen midt i mål. Men jeg gikk for kraft, og håpet at den skulle gå i mål. Den traff keeper, men den gikk inn. Jeg har ikke ord. Det har vært noen tøffe dager. Det er bare deilig, sier Riise.

Du skal ha holdt seg langt utenfor allfarvei dersom du ikke har fått med deg stormen Riise har befunnet seg i de siste dagene. Det begynte med det han i ettertid har sagt var et misforstått angrep på hjembyen Ålesund kvelden før han passerte Thorbjørn Svenssen som mannen med flest kamper med flagget på brystet, og fortsatte med et bitende angrep fra kommentatorplass i VG.

- Dette gikk mer på det personlige (enn tidligere vanskeligheter). Jeg vet selv at jeg er en snill person, men jeg ble slaktet og begynte å lure. Men støtten fra kjæresten og familie og andre har vært enorm. Dette er sånt jeg er laget av. Det må skjer noe spesielt. Det er min skyld at jeg havner i alt dette, men det er en gledens dag, sier venstrebacken.

- Jeg bør bli skuespiller når jeg er ferdig med karrieren. Jeg skaper disse tingene selv, men når jeg klarer å prestere er greit. Jeg må lære av mine feil. Jeg vet ikke hvordan jeg skal feire. Jeg er bare utrolig glad. Hjertet dunker, og jeg vet ikke hva jeg skal si, fortsetter han.

En tydelig rørt Riise feiret med et hjerte-tegn med hendene - og venstrebacket sikret Drillo tre svært viktige poeng.

Før kampen var Egil Drillo Olsens gutter nærmest avhengig av seier for å ha håp om å kjempe om gruppeseier.

TABBE: Keeper Rune Almenning Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet etter et frispark, og Slovenia tok ledelsen på Ullevaal etter et kvarters spill.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
TABBE: Keeper Rune Almenning Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet etter et frispark, og Slovenia tok ledelsen på Ullevaal etter et kvarters spill. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Fra Island-kampen valgte Drillo å vrake både keeper Espen Bugge Pettersen, Bjørn Helge Riise og Magnus Wulff Eikrem fra startoppstillinga. Inn kom Rune Almenning Jarstein, Ruben Yttergård Jenssen og Markus Henriksen.

Jarstein-blemme
Keeperbyttet ga ingen umiddelbar suksess i åpningsminuttene - og Jarstein fikk en marerittstart på kampen med en brøler etter et kvarters spill.

Etter 14 minutter misset Håvard Nordtveit med et mottak på egen halvdel, og Brede Hangeland ble tvunget til å lage et frispark på 20 meter.

Slovenias Jasmin Kurtic slo frisparket på mål, og Jarstein ga en svak retur rett ut i feltet. Der dukket Marko Suler opp og sparket ballen i mål med kneet, via Kjetil Wæhler som ikke klarte få ballen unna.

En svak inngripen av av den norske landslagsmålvakten.

Henriksen-mål
Norge våknet etter den kalddusjen, og etter 26 minutter utliknet Markus Henriksen til 1-1.

Tarik Elyounoussi banket til fra rundt 20 meter - og ballen traff tverrliggeren og smalt i bakken bak en sjanseløs keeper. På returen var Henriksen våken og headet enkelt inn 1-1.

I pausen valge Drillo å sette innpå Joshua King til fordel for Moa.

Manchester United-reserven markerte seg i løpet av de første minuttene på banen og var mer bevegelig en Moa de første minuttene.

SCORET: Markus Henriksen jubler etter å ha scoret Norges første mål i første omgang. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SCORET: Markus Henriksen jubler etter å ha scoret Norges første mål i første omgang. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ingen av lagene skapte noen store sjanser rett etter pause - og Daniel Braatens langskudd etter 58 minutter var det eneste som satte bortekeeper Jan Oblak på prøve i starten av omgangen.

Etter 62 minutter fikk innbytter King vist seg fram. I duell med stopper Marko Suler ute på venstresida lurte King med seg ballen og kom nærmest alene med keeper fra skrått hold. King forsøkte en frekk avslutning - men keeper Oblak stoppet ballen.

Mot slutten kom både Braaten og Markus Henriksen til småsjanser - men ingen av de tidligere RBK-erne klarte å score.

Norge presset på for scoring det siste kvarteret,  og tre minutter på overtid fikk Norge straffe etter at Søderlund ble felt.

Riise var sikker fra straffemerket og sikret 2-1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media