Hjertet til fotballstjerna stoppet i åtte minutter: - Jeg hadde ikke puls. Jeg var død

Snakker ut for første gang.

FORTELLER: David Ginola letter for første gang på sløret om hjerteinfarktet som nesten kostet ham livet i vår. Foto: AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU / NTB Scanpix
FORTELLER: David Ginola letter for første gang på sløret om hjerteinfarktet som nesten kostet ham livet i vår. Foto: AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er mange slepne teknikere som har vært innom Premier League de siste 25 årene, og en av de aller beste er den franske balleleganten David Ginola.

Kantspilleren, som nå har rukket å bli 49 år gammel, herjet med forsvarsspillere for både Newcastle, Tottenham, Aston Villa og Everton, før han la skoene på hylla i 2002.

Men livet til ballvirtuosen var i ferd med å få en brå slutt da han i mai i år plutselig kollapset under en veldedighetskamp.

Nå snakker han for første gang ut om den skjellsettende opplevelsen til The Sun.

Død i åtte minutter

Han forteller at han i kjent stil lekte seg under kampen som ble arrangert av en venn av ham. Han slo tunneller og scoret mål, men dette har blitt ham gjenfortalt.

Selv husker han nemlig ingenting for drøyt 25 minutter ut i oppgjøret gikk alt i svart.

På vei tilbake til midtbanen etter en scoring fikk han plutselig voldsomme smerter i brystet og gikk rett i bakken. Hjertet hans hadde stoppet.

Fortvilede tilskuere innså raskt at det var noe alvorlig galt, og forsøkte desperat å holde blodstrømmen til hjernen hans igang. Selv skildrer han de dramatiske minuttene slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer