Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hjertet viktigere enn teknikken

Wenger og Benitez med forskjellige straffeforberedelser.

• Direkte 20.45: Liverpool - Arsenal og Chelsea - Fenerbahce

(Dagbladet.no) Liverpool og Arsenal har møtt hverandre tre ganger denne sesongen - og to ganger i løpet av den siste uka.

Alle tre kampene har endt 1-1.

Hvis det skjer igjen i Champions League-kvartfinalen i kveld, blir det ekstraomganger. Og hvis ingen av lagene makter å score i løpet av de ekstra 30 minuttene, blir det straffedrama på Anfield.

Straffetrening

Dette er selvfølgelig de to managerne klar over, men de er ikke enige om hvordan man best skal forberede seg til denne eventualiteten.

Arsene Wenger mener at sjansen for en straffesparkkonkurranse er så stor at han har lagt inn straffetrening på øktene denne uka.

- Vi har forberedt oss med tanke på straffer. Alle spillere kan teknisk sett ta ei straffe, men i en slik kamp er trykket og presset viktigere å takle enn teknikken, sier franskmannen til klubbens hjemmeside.

STRAFFEJUBEL: John Arne Riise & Co. slipper jubelen løs etter straffedramaet i Champions League-finalen i 2005. Foto: REUTERS
STRAFFEJUBEL: John Arne Riise & Co. slipper jubelen løs etter straffedramaet i Champions League-finalen i 2005. Foto: REUTERS Vis mer

Rafael Benitez er bare én kamp unna å ha ledet laget sitt til den tredje Champions League-semifinalen på fire år. Han ønsker ikke fokusere så mye på eventuelle straffer som sin kollega i London.

Handler om hjertet

- Jeg har ingen tro på å trene på straffer, for det handler mye mer om hjertet til spillerne, sier han til Setanta Sports.

For når det står om en Champions League-semifinale, da slår nok det litt fortere enn vanlig.

Kanskje er det statistikken som gjør at Benitez mener laget ikke trenger å trene på straffesparkkonkurranser. Liverpool har nemlig vunnet ti av de elleve siste de har blitt utsatt for.

De helrøde ble Champions League-mestere etter å ha slått AC Milan på den måten i 2005, året etter vant de FA-cupfinalen etter straffer og i fjor slo de ut Chelsea i mesterligasemifinalen på den samme måten.

- Jeg vet hvilke spillere som vil gjøre jobben. Det handler ikke bare om kvalitet, men også om å beholde roen, sier Benitez.

Og han vet samtidig at han har José Reina mellom stengene. Trolig en av de beste straffekeeperne i Europa.

image: - Hjertet viktigere enn teknikken
STRAFFEKEEPER: José Reina er en av Europas beste keepere på straffespark.
UENIGE: Rafael Benitez trener ikke sine gutter på straffer - det gjør Arsene Wenger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media