Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mohsen Bahari er Jack Hermanssons uvurderlige hjelper

Hjørnemannen

- Det finnes ikke noe smerte!

UERSTATTELIG: Jack Hermansson mener denne mannen er helt uerstattelig. Mohsen Bahari er sjefen i hjørnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UERSTATTELIG: Jack Hermansson mener denne mannen er helt uerstattelig. Mohsen Bahari er sjefen i hjørnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Han kan mer enn å tørke svette, skylle tannbeskytteren og gi sin utøver vann mellom rundene.

Mohsen Bahari (35) er mannen som fikk Jack Hermansson (31) til å fortsette i smertehelvetet, da det så nattsvart ut i kampen mot brasilianeren Thales Leites 12. mai 2018.

Det var øyeblikket alt snudde for den beste MMA-fighteren i Norge. Etter de dramatiske sekundene i Rio har det bare gått en vei for Hermansson. Fire strake seirer og stø kurs mot verdenstoppen.

- Veldig alene

- Mohsens rolle er uerstattelig. Man er veldig alene der ute i buret. Det er godt å ha en trygghet i hjørnet, sier Jack Hermansson foran storkampen mot amerikanske Jared Cannonier (35) i København lørdag kveld.

Mohsen Bahari er sjefen i hjørnet til Jack Hermansson. Men også de to vennene og treningskameratene Kenneth Bergh og Håkon Foss er der.

- De gir meg en felles trygghet. Det er Mohsen som bestemmer. Men de to kan også komme med viktige innspill, forteller Jack Hermansson.

Ribbeinet løsnet

Vi går et og et halvt år tilbake i tid. Til Jeunesse Arena i Rio. Thales Leites ogJack Hermansson gikk inn i en tøff nedtaking. Så brutalt og hardt at et ribbein løsnet fra brystbeinet til Hermansson.

En ubeskrivelig smerte jager gjennom kroppen. Andre runde er over. Han kommer seg med nød og neppe tilbake til hjørnet sitt. Han går først feil vei mot det andre hjørnet. Ansiktet er fragmentert i grimaser.

THE KILLA GORILLA: Jared Cannonier er motstanderen som venter Jack Hermansson i København. Foto: NTB Scanpix
THE KILLA GORILLA: Jared Cannonier er motstanderen som venter Jack Hermansson i København. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Leites har forstått at noe er galt med motstanderens brystparti. Han angriper bevisst skadeområdet. Hermansson overlever runden og går sammenkrøket mot hjørnet og deiser ned på krakken.

Da kommer setningen som vil bli stående igjen som historisk i MMA-sammenheng. Ikke bare i Norge, men i hele verden.

Se de dramatiske sekundene og tordentalen i videoen under:

- Nå skal du våkne opp. Glem! Det finnes ikke noe smerte. Hør her! Hører du?

Dette ropte Mohsen Bahari til Jack Hermansson gjennom den massive støyen fra elleville brasilianere i den fullsatte Jeunesse Arena.

Hjørnemannen forklarer:

- Smerte er ikke noe håndfast. Det er abstrakt. Det kan ikke måles.

SMERTEHELVETE: Jack Hermansson skjærer grimaser når den voldsomme smerten jager i kroppen, mens Thales Leites legger kroppstyngden over bruddstedet. Foto: NTB Scanpix
SMERTEHELVETE: Jack Hermansson skjærer grimaser når den voldsomme smerten jager i kroppen, mens Thales Leites legger kroppstyngden over bruddstedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Historiske ord

Hvorfor han ropte de ordene? Og hvorfor de er så viktige at de allerede er blitt historiske?

Jack Hermansson forteller:

- Jeg var virkelig ute av det. Smertene drev meg ut av fatning. Min moral var veldig lav akkurat da. Mohsen fikk meg på sporet igjen. Han presset meg til å svare tydelig. Han fikk meg opp og ut av de trøblete tankene. Han er helt uvurderlig, sier Jack Hermansson om de dramatiske sekundene mellom den andre og tredje runden.

Frustrert og rådvill

Mohsen Bahari forklarer:

- Jeg så at Jack var frustrert og rådvill. Jeg måtte få ham tilbake i kampen. Jeg så med en gang at det var et behov for å være tydelig. Jeg har selv erfaring etter å ha brukket et ribbein tidlig i en kamp. Jeg tok det forsiktig den gangen. Jeg ville beskytte ribbeinet. Det resulterte i at jeg tapte kampen. Jeg har angret på det. Det skulle ikke skje med Jack.

Bahari ga en klar beskjed til Jack Hermansson før tredje runde. Han visste at Jack ikke hadde mye tid å ta av.

- Se på meg! Gå ut der og slå ham ut! Nå!

Hermansson trosset smertene. Han fikk revet Leites ned, til tross for protestene fra det løsnede ribbeinet. Ingen slår Jack Hermansson i den såkalte ground and pund-situasjonen.

Leites var sjanseløs. Jack Hermansson vant kampen på teknisk knockout.

Til tross for hinsides smerter leverte han de avgjørende slagene. Han fortalte til Dagbladet da han kom hjem fra Brasil at han aldri hadde kjent en slik smerte.

FRONTLINE: Kampsportsenteret på Majorstua produserer massevis av talentfulle utøvere Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Mohsen Bahari er bestemt. Han ønsker ikke å ta noe av æren.

- Det er ene og alene Jack som sto for den prestasjonen. Det var Jack som vant kampen. Jeg spilte bare en mindre rolle.

Jack Hermansson er ikke helt enig i den påstanden.

- Det kan ha vært avgjørende. Jeg vant den kampen, mye fordi jeg fikk den hjelpen jeg virkelig trengte i en veldig vanskelig situasjon, sier han bestemt.

Lørdag kveld er det igjen Mohsen Bahari som skal bringe Jack Hermansson på rett kurs.

Om Jared Cannonier får ham på villspor.

MUNTERT: Mohsen Bahari knyter hanskene for Jack Hermansson som setter opp et muntert blikk for et team fra UFC, som er på Frontline Academy for å filme den kommende store stjernen. Foto: Bengt Berg
MUNTERT: Mohsen Bahari knyter hanskene for Jack Hermansson som setter opp et muntert blikk for et team fra UFC, som er på Frontline Academy for å filme den kommende store stjernen. Foto: Bengt Berg Vis mer

- Menneskekjenner

- Han er en stor menneskekjenner. Jeg er veldig trygg på Mohsen. Han vet å trykke på de rette knappene til rett tid, sier Jack Hermansson.

Mohsen Bahari går under kallenavnet «professoren». Han har høy utdannelse. Og han er daglig leder på talentfabrikken Frontline Academy på Majorstuen i Oslo. Treningsgymmen som øser ut det ene stortalentet etter det andre.

Det er også Mohsen som har regien for kampforberedelsene sammen med Hermansson.

- Vi studerer alltid den neste motstanderen hver for oss. Så møtes vi og deler oppfatninger og teorier. Vi legger opp treningen sammen rettet inn mot motstanderens styrke og eventuelle svakheter, forteller den desidert beste MMA-fighteren i Norge.

De har studert Jared Cannonier nøye.

Knockoutrekord

I går kveld sa Cannonier at han skal gå for en tidlig knockout.

Amerikaneren er en såkalt striker. Ingen annen har knocket ut en motstander i tre vektklasser.

Det har Cannonier. I tungvekt, lett tungvekt og i mellomvekt, kveldens hovedkamp.

Men Jack Hermansson er forberedt på det.

- Jeg har aldri hatt en så lang oppkjøring foran en kamp. Sparringpartnerne mine har dannet seg bevegelsesmønsteret til Cannonier. Det har fungert svært bra. Jeg er egentlig ganske trygg på at jeg kommer til å vinne. Veldig mye takket være min gode venn Mohsen Bahari, sier Jack Hermansson.

Kampen vises på Viaplay ca. kl. 22 lørdag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling