Hjørnespark avgjorde for PSG

Motta med to mål og en assist mot Olympiakos.

 KVELDENS SPILLER:  Thiago Motta sørget for to mål og en assist for PSG ta Olympiakos ble slått 4-1. Foto:  AFP PHOTO / Aris Messinis / NTB Scanpix
KVELDENS SPILLER: Thiago Motta sørget for to mål og en assist for PSG ta Olympiakos ble slått 4-1. Foto: AFP PHOTO / Aris Messinis / NTB ScanpixVis mer

Med to mål og en assist i annen omgang, alle på hjørnespark, avgjorde Thiago Motta for Paris Saint-Germain i 4-1-seieren over Olympiakos i mesterligaen tirsdag.

To dødballserver fra innbytter Ezequiel Lavezzi i det 68. og 73. minutt ble omsatt i scoringer av Motta, før midtstopper Marquinhos satte punktum med assist fra italieneren.

Normalt handler det meste om Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani, men tirsdag havnet de i skyggen. Cavani ga riktignok PSG ledelsen framspilt av Ibrahimovic i det 19. minutt, men det var i en første omgang Olympiakos dominerte og der hjemmelaget fortjente mer enn 1-1-målet til Vladimir Weiss.

Slovaken hadde to stolpetreff før han i det 25. minutt stormet inn i feltet, driblet av to mann og sendte ballen forbi Salvatore Sirigu til en svært fortjent utligning.

Paris Saint-Germain var ille ute halvveis, men Laurent Blanc må ha sagt noe riktig i pausen. I annen omgang var gjestene som forvandlet, og særlig bidro Lavezzi til et langt friskere PSG-lag.

 ÅPNET SCORINGSKONTOEN:  Edinson Cavani jubler med Zlatan Ibrahimovic etter 1-0-scoringen. Foto:  EPA / ALKIS KONSTANTINIDIS / NTB Scanpix
ÅPNET SCORINGSKONTOEN: Edinson Cavani jubler med Zlatan Ibrahimovic etter 1-0-scoringen. Foto: EPA / ALKIS KONSTANTINIDIS / NTB Scanpix Vis mer

PSG hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen, men det måtte dødballer til for å avgjøre. I det 68. minutt kom Thiago Motta seg foran sin motspiller på Lavezzis hjørnespark og nikket i mål. Fem minutter senere kom ønskereprisen, og kampen var avgjort.

Ibrahimovic hadde en stor sjanse til å tegne seg på scoringslisten i det 82. minutt da han ble felt av Andreas Samaris, men svenskens skudd var for dårlig, og keeper Roberto reddet både straffen og returen.

I stedet var det Marquinhos som satte punktum i det 86. minutt.

Med borteseieren har Paris Saint-Germain fått en god start i mesterligaen. I samme gruppe vant Benfica 2-0 over Anderlecht hjemme i Lisboa. Filip Djuric scoret på en keeperretur i det 4. minutt, og Luisão doblet ledelsen på et hjørnespark før halvtimen var spilt.

(NTB)