Hjulpet av speakeren

Ole Einar Bjørndalen fikk hjelp av den italienske speakeren til å slå franske Raphael Poirée i gårsdagens jaktstart i Anterselva.

Raphael Poirée tok en skikkelig sjanse da han kom først inn på siste skyting.

- Min eneste sjanse mot Ole Einar var å gamble på å skyte fort, siden han gikk raskere enn meg i sporet, sier Poirée. Franskmannen var ferdig med siste skyting like før Ole Einar begynte å skyte, men dessverre for Poirée bommet han en gang. - Normalt har ikke speakerne lov å si hvordan det går på standplass på en jaktstart, men her i Italia er speakerne klin gærne. Jeg hørte at Poirée hadde bommet før jeg begynte å skyte, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Syk Poirée

Han konsentrerte seg mesterlig på standplass og feide ned alle blinkene.

- Jeg hadde nok vunnet selv om jeg hadde bommet på et av de siste skuddene, sier Ole Einar. Han startet 37 sekunder bak verdenscuplederen på gårsdagens jaktstart.

- Normalt er det vanskelig å ta igjen så mye på Raphael, men jeg var i bedre form i løypa, sier gårsdagens vinner. Poirée skyldte på sykdom etter løpet.

- Ole Einar var best i dag, men jeg har vondt i halsen og skulle kanskje ikke stilt til start i det hele tatt. Men når du leder, skal det mye til å trekke seg, sier Poirée.

To julegaver

Etter løpet reiste Ole Einar Bjørndalen til kjæresten Nathalie Santer i Toblach for å gjøre juleforberedelser. De nærmeste dagene skal han bruke til å finne på noen smarte julegaver.

- Det blir ikke så vanskelig i år. Jeg skal bare kjøpe to julegaver, men det kan være vanskelig nok, sier han og forklarer: - I Italia har de en annen form for feiring. Alle kjøper inn en julegave hver, og så legger vi navnelapper oppi en hatt, og trekker hver vår lapp. Det er en ganske grei løsning, fordi da slipper du å få så mange julenisser og sjokolader. Vi kjøper inn skikkelige ting, sier Ole Einar Bjørndalen. Neste oppgave for gårsdagens vinner blir et showrenn i tyske Ruhpolding 29. desember.

REVANSJERTE SEG: I går var det Ole Einar Bjørndalens tur til å vinne foran Poirée.