Häkkinen økte forspranget

SPIELBERG (NTB-Reuters-AFP): Finnen Mika Häkkinen tok sesongens femte seier i formel 1-runden i østerrikske Spielberg i dag. Men løpet vil bli husket for briten David Coulthards fantastiske kjøring.

Häkkinen økte ledelsen sammenlagt til åtte poeng, ettersom tyskeren Michael Schumacher bare ble nummer tre. Han ble, i likhet med en rekke førere, passert av en opplagt Coulthard.

- Presset foran dagens løp var stort, men jeg begynner å bli vant til å ligge i tet og følte jeg hadde kontroll, sa den fornøyde finnen.

Kjørte ut

- Jeg hadde problemer med bremsene og kunne ikke bremse så sent som jeg pleier. Men ettersom andre også hadde problemer, gikk det greit, fortsatte Häkkinen og sa han allerede nå gleder seg til neste helgs VM-runde på tyske Hockenheim.

Giancarlo Fisichella og Jean Alesi hadde de to beste startposisjonene, men et forbikjøringsforsøk fra Alesi etter 21 runder endte med at begge forsvant ut av banen og løpet var ødelagt.

- Jeg så Alesi «stenge døra» for meg, jeg hadde ingen sjanse til å komme unna. Skikkelig uflaks, sa en skuffet Fisichella.

Slapp forbi

Deretter sto kampen mellom Häkkinen og Schumacher. Men tyskeren var uoppmerksom og kjørte utenfor banen, ødela bilen og måtte i depot for en reparasjon. Kampen om seieren var over.

Schumacher passerte senere stallkamerat Eddie Irvine, som tok det svært rolig på de siste rundene, og sikret en plass på pallen.

Seks VM-runder gjenstår, og med åtte poeng fram til Häkkinen skal det mye til om Schumacher klarer å forsvare tittelen.