Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Häkkinen suveren vinner

Finnen Mika Häkkinen kontrollerte konkurrentene, og tok enkelt sin andre seier for året i Spania Grand Prix for formel-1-biler i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv avviste Häkkinen at seieren var enkel.

- Det er aldri lett selv om det i blant ser slik ut. Jeg ga hele tiden 100 prosent, sa han etter seiersseremonien.

- På slutten tok jeg det litt roligere. Da hadde jeg nok bedre kontroll, sa finnen som hadde god hjelp av stallkameraten David Coulthard. Han lå på andreplass i store deler av løpet, kjørte inn til nest øverste pallplassering og holdt erkerivalen Michael Schumacher bak seg.

- Jeg måtte konsentrere meg om å runde konkurrenter. Når man er i ledelse krever dette dobbel konsenstrasjon, sa Häkkinen.

Taktisk triumf

En smart taktikk i starten la grunnlaget for McLarens triumf i Barcelona. Bak Häkkinen bremset stallkamerat Coulthard effektivt opp Ferraris VM-leder Michael Schumacher og Eddie Irvine. Så effektivt at verdensmesteren fra 1997, Jacques Villeneuve, smatt foran.

Fram til første depotstopp agerte Coulthard som bremsekloss for Ferrari-førerne, og den forventede toppfighten ble aldri noe av.

- Jeg var helt innestengt mellom Eddie og David i starten. I stedet for å gi gass, måtte jeg bremse. Og siden var det kjørt. Kanskje kunne jeg avansert en plass, men jeg tok ikke sjansen, sa Schumacher som endte på 3. plass.

Knapp ledelse

Seieren til Häkkinen gjør at tetstriden tilspisses i VM-sammendraget. Etter fem av 16 VM-runder leder Schumacher, men bare seks poeng foran den finske regjerende verdensmesteren.

På fjerdeplass i løpet kom Schumachers stallkamerat Eddie Irvine, som nå er på 3. plass sammenlagt.

Formel-1-sirkuset fortsetter i Montreal om to uker.

(NTB)