Häkkinen til topps igjen

Mika Häkkinen trengte én sving - og løpet var kjørt i Østerrikes Grand Prix. Ingen truet finnen og lykken ble dobbel da McLaren-kompis David Coulthard kjørte seg opp til annenplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var en perfekt seier. Jeg fikk ingen problemer, sier Häkkinen med kjøredressen våt av champagne fra seiersfesten på podiet.

Finnen startet som nummer tre, men før første sving i Zeltveg hadde han passert både Fischiella og Alesi som toppet etter kvaliken lørdag.

Gloheit asfalt

- Jeg tråkket gassen ned og kom først inn i svingen. Starten er alltid et sjansespill, men i dag hadde jeg full klaff, sier finnen.

Det fine været og den gloheite asfalten var som skapt for McLarens fartsmaskiner. Mens Häkkinen trygget ledelsen, kjørte Coulthard seg opp i ryggen på lagkameraten fra en 11. plass. Og det med flere småkrasj og ødelagt front.

- Det er lett å kjøre seg opp med en rask bil, sier skotske Coulthard.

Men enda viktigere: Han røvet til seg poeng og dyttet erkerival Michael Schumacher ned til det laveste trinnet på pallen.

- Akkurat som vi ville ha det, sier Häkkinen.

Spant av banen

Med seks løp igjen har Häkkinen en åttepoengs ledelse på Schumacher i Ferrari-teamet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer