Hoås forsøkte en «Guds hånd» fem minutter på overtid

Jublet for 5-4 mot Start, men ble avslørt.

Sarpsborg 08 - Start 4-4

(Dagbladet): Sarpsborg 08 og Start rykket ned fra Tippeligaen i fjor, men er av mange tippet til å gå rett opp igjen.

De to opprykksfavorittene møttes allerede i dagens Adeccoliga-premiere - og bød på en målfest av de sjeldne.

Det endte 4-4, etter at Start hadde ledet både 3-0 og 4-2. Fem minutter på overtid trodde nok noen at Øyvind Hoås ble matchvinner for vertene, da han tilsynelatende satte inn 5-4 for Sarpsborg med en kontant heading.

Men dommer Kristoffer Helgerud så at den høyreiste spissen brukte hånda til å slå ballen i mål, og ga ham i stedet gult kort for viljehandsen.

- Jeg trodde nesten det femte målet satt der, men Øyvind brukte hånda, konstaterer Sarpsborg-trener Roar Johansen overfor TV 2.

Han trodde knapt det han så før pause, da Start ledet 2-0 etter scoringer av Espen Søgård og Matthias Vilhjamsson.

- I pausen ble vi enige om at vi ikke kunne vært bekjent av det vi leverte. Vi har vært mye bedre i vinter enn det vi var i 1. omgang, sier Johansen.

Men det skulle bli enda verre for Sarpsborg 08.

Vilhjamsson økte til 3-0 etter svakt keeperspill etter bare tre minutter, og da virket det som om kampen var punktert. Men Martin Wiig reduserte like etter med en heading, før samme mann elegant hælflikket inn 2-3 etter 54 minutter.

To minutter senere trygget Solomon James Owello ledelsen for Start med et skudd fra rundt 20 meter, men igjen viste Sarpsborg forbilledlig moral.

Nicolay Solberg sørget for fornyet håp da han banket ballen i mål fra småspiss vinkel, og i siste spilleminutt utliknet Mehmed Divanovic med en lav suser fra 25 meter.

- Vi er frustrerte og veldig forbanna. Når vi scorer fire mål på bortebane må vi forvente å vinne kampen. At vi ikke klarer det er veldig skuffende. Vi er for passive i avgjørende situasjoner i eget forsvar. Hadde du spurt meg før kampen ville jeg vært brukbart fornøyd med ett poeng her, men akkurat nå er jeg dritskuffa, sier Espen Hoff.