Hoås sliter ikke med skyldfølelse

Etter at han landet på Enerly.

(Dagbladet.no) De fleste har sett det noen ganger nå: Start har corner, og Øyvind Hoås og Dagfinn Enerly er begge nede i eget forsvar for å rydde unna. Corneren blir slått, Hoås hopper, er uheldig, og lander oppå hodet til Dagfinn Enerly.

Resten av historien kjenner vi.

Tapte duellen

Siden 7. desember har Enerly vært til rehabilitering på Sunnaas sykehus. Der trener han hardt for å kunne gå igjen.

I et intervju med Romsdals Budstikke i dag forteller Øyvind Hoås for første gang om hvordan hendelsen har påvirket ham.

- Det som har skjedd med Dagfinn har gått hardt innpå meg, men jeg tar det ikke tyngre enn hva de andre på laget gjør, selv om det var jeg som landet oppå ham. Det går bare ikke an å tenke sånn, og det har også Dagfinn sagt til meg. Det eneste han var sur for var at jeg ikke vant den duellen, sa han spøkefullt på sykehuset.

- Det sier litt om han som person, sier Hoås til Romsdals Budstikke.

Husker lite

MAKS UFLAKS: Fredrikstad-spiss Øyvind Hoås var maks uheldig da han utilsiktet landet oppå hodet til Dagfinn Enerly i siste serierunde. Foto: SCANPIX
MAKS UFLAKS: Fredrikstad-spiss Øyvind Hoås var maks uheldig da han utilsiktet landet oppå hodet til Dagfinn Enerly i siste serierunde. Foto: SCANPIX Vis mer

Den storvokste Fredrikstad-spissen husker lite av selve hendelsen, og ble ikke klar over at det var han som hadde landet oppå Enerly før han så TV-bildene i etterkant.

- Det er ufattelig tragisk at det skulle gå slik, men jeg sliter heldigvis ikke med skyldfølelse. Da hadde det vært verre om jeg hadde satt inn en hard takling mot ham. Dette var jo totalt utilsiktet og maksimal uflaks, sier Hoås til avisa.

<B>TRENER HARDT:</B> Dagfinn Enerly har som målsetting å kunne gå igjen.