Hobby-frisør Andersen går for seier

BERLIN (Dagbladet): - Petter duger bedre som skøyteløper enn frisør. Jeg er jo snart helt snau. Gutten tenker bare kort, enten det er skøyteløp eller hårklipp, sier Kjell Storelid fra barberstolen mens Petter Andersen gjør seg ferdig med lagkameratens skalle. .

- Dette er like bra som mine egne 1500-metere, flirer frisørmesteren. ASK-løperen er en av flere favoritter på dagens 1500 meter i verdenscupen i Berlin. Sjøl tror han mest på det nederlandske umennesket Gianni Romme og russeren Sergej Klevtsjenja. - Dagbladet holder deg som favoritt.

- Vinner jeg, blir jeg veldig glad. Men siden jeg ikke har prøvd meg mot de beste i år, er jeg usikker på hvor jeg står, sier Petter.

Dagen før løpet ladet han opp med shoppingtur i gamle Øst-Berlin. DVD-filmer og CD-plater står alltid høyt på ønskelista.

Sjefklipper

Som ekstrajobb tok han på seg jobben som skøytelandslagets frisørmester. I tur og orden har han snauet skallene på Eskil Ervik, Ørjan Tvenge, Lasse Sætre og seg sjøl. I går kveld var turen kommet til Kjell Storelid.

- Kona hans maste fælt før vi dro om at jeg måtte ordne sveisen hans mens vi er i Tyskland. Når hun leser Dagbladet, kan hun se at jeg holder ord. Nå trenger Kjell bare én klipp til før jul.

- Så mye som du snauet nå, trenger jeg ikke besøke frisøren før til våren, repliserer Kjell Storelid, mens han mumler trøstende til seg sjøl:

- Alt kan fikses med litt gelé eller en caps. Enda godt han ikke bruker saks.

Vinner på 1.49,0

Med Ådne Søndrål borte fra start, må Norge stole på fjorårskometen Petter Andersen. Kolbotn-gutten er den som var nærmest Ådne sesongen sett under ett.

- Noen dager på glatt innendørsis har gjort underverker på teknikken. Men for å vinne må jeg gå ned mot 1,49,0. - Hvordan legger du opp løpet?

- Det er viktig å spare krefter fram til 700 meter. Jeg ser for meg en åpning på 24,2 og deretter tre runder på 27,2 - 28,4 og 29,6. Det kan holde, sier Petter Andersen.

<B>SKØYTEFRISØR:</B> Petter Andersen er i ferd med å kjøre frisørmaskinen gjennom hårmanken til Kjell Storelid. - Dette er like bra som mine egne 1500-metere, sier frisørmesteren.