- Hockey er for mannfolk

Frisk Askers Jeff Norton (36) så seg lei på dårlige dommeravgjørelser, og ble utvist ett sekund før forlengningen. Vålerenga vant til slutt 3- 2.

- Jeg måtte vise dommeren hva jeg mente. Han er den aller dårligste i serien og har vært det i hele år, sier Norton til Dagbladet, og bruker engelske gloser den munnrappe rapperen Eminem ville vært stolt av.

Hoveddommer Egil André Borge sto foran Frisks mål og diskuterte en takling da Norton kom susende og dultet borti VIF-kaptein Atle Olsen. Backen måtte rett i boksen, og mistet de første 1,59 minuttene av forlengningen.

- Han blåste jo for filleting. Hockey er for mannfolk. Jeg så at damelaget spilte i den andre hallen. Kanskje han heller burde vært der, sier den tidligere NHL-stjernen.

Stemning

I boksen fikk han mange tilrop fra VIF-fansen - og Norton svarte.

- Klart jeg måtte det. Vi driver jo med hockey fordi vi har lidenskap for spillet, og da må jeg fyre opp for å få litt stemning. Dessuten var det litt moro også.

Med én spiller mer i forlengningen, fikk Vålerenga raskt taket på Frisk Asker. Spillerne skjøt og skjøt, men pucken ville ikke inn. Men etter 62.07 - åtte sekunder etter at Norton hadde kommet inn på isen - sørget Kenneth Larsen for seiersmålet.

- Det var veldig godt å få en scoring. Jeg bommet så mye i ordinær spilletid, at det nesten måtte bli mål, sier høyrevingen Larsen.

- Fire lag kan vinne

Med sitt niende mål for sesongen, sørget han også for at Vålerengas ledelse økte til 15 poeng.

- Nå er det vel avgjort?

- Det er mulig det er det, men hvis vi begynner å tenke slik, kommer vi til å miste intensiteten i de resterende kampene. Det er viktig å holde gløden oppe helt til sluttspillet, mener Larsen.

- Tror du dere også vil være så suverene i NM-sluttspillet?

- Nei, der blir det beintøft. I år tror jeg faktisk fire lag kan vinne. I tillegg til oss, Frisk og Storhamar, har jeg tro på Trondheim. De har et bedre mannskap enn på lenge, og spiller god hockey, sier Kenneth Larsen.

SINT: Frisk Askers Jeff Norton hadde ikke mye til overs for dommer Egil André Borge. - Han kunne dømt damekampen i den andre hallen, mente amerikaneren.
HELTEN: Vålerengas Kenneth Larsen satte inn vinnermålet etter 62 minutter og sju sekunder.