Hockey-helt i Sverige

KARLSTAD (Dagbladet): Semifinale sluttspill 1. kamp; Färjestad- Frölunda 3- 2 etter sudden death. Fredrikstad-gutten Trond Magnussen (24) er på god vei til å få heltestatus i ishockeybyen Karlstad. - Han er en av de beste nykommerne i Eliteserien, sier Färjestads sportssjef, Håkan Loob.

Den tidligere NHL-spilleren får ikke fullrost nordmannen.

- Trond har utviklet seg enormt siden han kom hit. Jeg ser ingen begrensninger i hvor langt han kan nå. Nå håper jeg han signerer ny toårskontrakt med oss, sier Loob.

Men det vil ikke Magnussen love.

- Jeg ønsker ikke å snakke for mye om den saken mens sluttspillet pågår. En klart forbedret kontrakt ligger klar. Men det finnes flere alternativer, sier Trond Magnussen.

Nær døden

For 11 år siden var ikke Trond levnet store sjanser til en karriere på isen. En stygg ulykke i alpinbakken var nær ved å koste ham livet.

- Det kunne gått galt. Jeg falt i slalåmløypa og fikk hjernerystelse - trodde legene. To uker seinere ble jeg veldig dårlig og havnet på sykehus. Der konstaterte de kraniebrudd og hjerneblødning.

- Legen sa jeg måtte finne meg en annen idrett. Men et halvt år etter ulykken var jeg tilbake på isen - uten men, sier Trond.

Akkurat nå opplever Trond en suksess få norske hockeyspillere får oppleve.

Markerer seg

- Han er en av de to- tre beste spillerne fra Norge noensinne, sier sportssjef Håkan Loob.

Etter nyttår har han markert seg skikkelig - med mange plusspoeng på isen.

- Starten på gårsdagens kamp gikk fryktelig tregt, men det løsnet i 2. periode. De siste 20 minuttene var perfekte. Nå skal jeg kopiere klubbkamerat Atle Olsen - og sikre meg gullet i det svenske mesterskapet, sier Trond Magnussen.