Hockey-keeperen slapp inn 23 mål på to kamper - blir hyllet som en helt

- Det er strålende.

 FÅR SKRYT:  16 år gamle Linus Hagblom har måtte se 23 pucker suse inn i mål, men likevel får han skryt. Foto: Pricar
FÅR SKRYT: 16 år gamle Linus Hagblom har måtte se 23 pucker suse inn i mål, men likevel får han skryt. Foto: PricarVis mer

(Dagbladet): 0-11 og 0-12.

Det er de dystre resultatene for Norrtälje IKs 18-årslag i svensk eliteserien for juniorlag.

Guttelaget rykket opp til den øverste divisjonens for første gang i år, og der møter de lag som AIK, Djurgården, Södertälje, Huddinge og SDE Hockey.

Det har vært en tøff leksjon.

Keeperhelt Men bak den begredelige målforskjellen på 0-23, ligger det en munter historie.

For hadde ikke Norrtälje hatt keeperhelten Linus Hagblom, kunne det sett veldig stygt ut.

For til tross for at laget har sluppet inn 23 mål på to kamper, har 16-åringens keeperspill imponert med- og motspillere.  Statistikken viser at han har fått  149 skudd på seg på to kamper.

I gårsdagens kamp mot AIK endte han med en redningsprosent på 86,38 prosent etter 76 redninger på 88 skudd.

Da var det lov å koste på seg et smil dagen derpå:

- Vi er nye i serien og møtte topplaget AIK. De kjørte på, mens vi ble for stillestående. 12 mål er mye, men på alle de skuddene er det bra, sier keeperhelten til Expressen.

- Det kunne ha vært verre. Jeg sleit, men hadde et godt forsvar som hjalp meg, sier Hagblom, som er vant til å bli bombardert med pucker. Han er nemlig ofte med på klubbens A-lag:

-  Der får jeg vel ofte sikkert 60 skudd på meg. He-he. Det er god trening, sier Hagblom.

Ydmyk Pappa Mikael Hagblom er stolt av sønnen sin:

- Han er veldig stabil og fokuserer på det han skal.  Han er dyktig, rett og slett.  Det er måten Linus leser spillet på som gjør at han er kapabel til å redde så mange skudd, sier pappa Hagblom til Expressen, og får støtte av gårsdagens motstanders assistenttrener,  Tobias Härten:

- Linus er vanvittig god. Det beste er at han er ydmyk. Han klaget aldri på motstanderne sine i går, selv om han slapp inn 12 mål.  Det var flere ganger jeg tenkte "nå blir det mål", men så gjorde han en vanskelig redning.  Det er strålende å se på.

Så gjenstår det å se om Norrtälje snart får sitt første mål. Til Expressen sier keeperen at de har som målsetting å være på høyde med motstanderne først etter jul.

Lykke til er meldt.