Hockey-myggens takk for sist

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Stjernen-Sparta 4-1. I dag kan Sparta-ledelsen angre på at de ikke fornyet kontrakten med Stein Tommy Ludvigsen. Sarpingene godtok ikke 24-åringens lønnskrav, og dermed flyttet han til erkerivalen Stjernen. I går svarte «Myggen» med to scoringer og to målgivende mot gamle lagkamerater.

- Både jeg og Pål Raab Lien ble fristilt av Sparta etter sesongslutt. Pål ville de ikke ha med seg videre, mens jeg fikk et dårlig økonomisk tilbud. Da var veien kort til Fredrikstad og Stjernen for oss begge to, sier Stein Tommy Ludvigsen til Dagbladet.

Klokt spill

Ludvigsen er ekte sarping og bor bare et slagskudd fra Sparta Amfi. Men akkurat nå er han glad for å være Stjernen-spiller.

- Stjernen må tore å si at vi skal til sluttspillet og at vi kan slå både Vålerenga og Frisk-Asker i enkeltkamper. Men vi er ikke gode nok til å bli norgesmester.

I går spilte hjemmelaget både godt og klokt og vant greit sjøl om Sparta vant skuddstatistikken 30- 28. Fredrikstadgutta fant Spartas svakheter og gjorde tre mål etter dype pasninger fra egen sone før de kom alene med keeper.

Liten, men god

Best av alle var Stein Tommy Ludvigsen. Han ruver ikke i terrenget og med 176 centimeter på strømpelesten - uten skøyter, var han en av isens minste spillere.

Liten har han vært hele livet, og allerede i 1. klasse på skolen, fikk han tilnavnet «Myggen». Det han mangler i størrelse, kompenserer han med god teknikk og blikk for spillet.

- Jeg har noe å leve opp til. Både Stig Johansen og Erik Mykland har gjort stas på «Myggen»-navnet, sier Stein Tommy Ludvigsen.

<B>BYTTET:</B> Stein Tommy Ludvigsen (i rødt) spilte en praktkamp for Stjernen i går.