Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockey-Norges to formlag

Frisk Asker og Storhamar utfordrer Oilers.

 I FORM:  Joakim Jensen (t.v) og Storhamar vunnet åtte strake kamper. Frisk Asker kunne i kveld juble for sin niende strake seier. Søndag møtes hockeynorges to formlag. Foto: Fredrik Olastuen Icing.no/Scanpix.
I FORM: Joakim Jensen (t.v) og Storhamar vunnet åtte strake kamper. Frisk Asker kunne i kveld juble for sin niende strake seier. Søndag møtes hockeynorges to formlag. Foto: Fredrik Olastuen Icing.no/Scanpix. Vis mer

• Lørenskog - Frisk Asker 4-6
• Stjernen - Storhamar 1-5

(Dagbladet): Lørenskog så lenge ut som den eneste reelle utfordreren til Stavanger Oilers i kampen om seriegullet.

Men den siste uka har Kenneth Larsens mannskap blitt hektet av i kampen om gullet. I stedet er det to nye lag som har meldt seg på: Frisk Asker og Storhamar. en av dem

Førstnevnte har spilt mot samtlige lag siden 30. november uten å tape. 27. november var sist laget tapte. Da mot Lørenskog. Fram til i kveld var romerikingene det eneste laget Asker-gutta ikke hadde slått denne sesongen.

Det satte de en effektiv stopper for på borteis.

Steffen Thoresen scoret hat trick for hjemmelaget til ingen nytte. Lørenskog tok ledelsen 4-3 i starten av 3. periode, men så tok gjestene over. Mike Matczak, Connor Goggin og Thomas Valkvæ Olsen sørget for at stemningen i bortegarderoben var vesentlig bedre enn hos naboen.

Åtte på rad Mens Frisk/Asker har ni strake seire, er ikke Storhamar mye dårligere. Hamar-laget hadde få problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra Fredrikstad i kveld. Jacob Berglund (2), Erik de la Rose, Eirik Skadsdammen og Christian Larrivèe sørget for lagets åttende strake seier.

Forrige gang laget tapte var mot Frisk/Asker 30. november. Da vant vertene etter Sudden Death.

Likevel har de gule og blå en enda bedre kamprekke gående: Sist de gikk poengløse av banen var 24. oktober. Da også var det Frisk/Asker som ble for sterke.

Hamar-laget ligger nå åtte poeng bak Oilers, mens Asker følger poenget bak. Søndag møtes de to lagene i Askerhallen. Og torsdag om en uke gjester serieleder Oilers Hamar OL-Amfi.

VIF tapte igjen Vålerenga møtte tabellnaboen Sparta Sarpsborg på Jordal i kveld. Iskrigerne hadde muligheten til å kutte luka opp til fire poeng.

Men gjestene fra Østfold gjorde som de har gjort hver gang mot Oslo-laget denne sesongen, tok med seg alle poengene. Mats Weberg ble matchvinner med sin scoring to minutter før slutt.

Dermed er det ti poeng opp til Sparta for Espen Knutsens mannskap.

Kveldens resultater:
Kongsvinger - Manglerud Star 1-3.
Vålerenga - Sparta 3-4.
Lørenskog - Frisk Asker 4-6.
Stjernen - Storhamar 1-5.