Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockey-Oliver (9) vil spille for Sverige

Ble oppringt av NHL-stjerner etter den sensasjonelle scoringen.

|||(Dagbladet.no): I går spredte videoen av vidunderbarnet Oliver Wahlstrom seg. Ni-åringen tar en straffe i en konkurranse i Boston. Den lille gutten tok pucken, la den opp på køllebladet, gjorde en piruett og smalt den i nettet bak en sjanseløs målvakt.

Onsdag ble prestasjonen vist på amerikanske tv og siden det har gutten blitt kjent, ikke bare i USA, men også her hjemme og i Sverige. For guttens far er svensk og Oliver selv har både svensk og amerikansk statsborgerskap.

- Ja, jeg vil gjerne spille for det svenske landslaget, sier han til Aftonbladet.

Pappa Joakim var selv hockeyproff i Sverige før han flyttet til USA for to år siden.

- Det er kult å være kjent i Sverige, sier Oliver til den svenske avisa.

Ovetjkin er imponert
Klippet av straffeslaget hans har spredt seg på internett og Oliver har allerede vært på tv-kanalene CBS og ESPN i USA. Og best av alt, Oliver ble oppringt av sine største NHL-helter.

Alexander Ovetjkin fra Washington Cardinals var mektig imponert over gutten.

- Han sa at han var imponert. At han selv hadde forsøkt å gjøre det samme under NHLs All star-match, men ikke klart det. Og så sa han at han gjerne ville treffe Oliver en gang, sier pappa Joakim til Aftonbladet.

Også Jeremy Roenick, tidligere Chicago- og Phoenix-stjerne, ringte Oliver.

- Det var veldig kult. Ovetjkin og Roenick er Olivers store idoler. Roenick spilte med samme nummer som Oliver, nummer 97. Han sluttet for ikke lenge siden, så han sa at Oliver skal ta videre nummer 97s stolte tradisjon, sier Joakim Wahlstrom.

Vil bare ha det moro
Oliver spiller til daglig med Portland Junior Pirates på et lag med spillere som er tre år eldre enn ham. Han er ranket som Nordamerikas beste spiller født i 2000.

Og han drømmer selvsagt om å bli NHL-proff, som sine store forbilder. Men faren er opptatt av at gutten skal ha det moro.

- Hvis han vil spille i NHL så må han gjerne det. Hvis ikke, så er det helt ok. Oliver gjør akkurat det han føler for på banen. Han tenker bare på å ha det moro og er så avslappet. Jeg tror alle vi ble sjokkert over at han turde å gjøre det, men Oliver tenker ikke på den måten, sier Joakim Wahlstrom til nhl.com.

Oliver selv er lamslått over all oppmerksomheten og sier han begynte å øve på straffetrikset etter å ha sett et klipp på YouTube.

- Det er ikke så vanskelig når du blir vant til det. Det å plukke opp pucken er nok det vanskeligste, når den er oppe på kølla så er det enkelt, sier han med et forsiktig smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media