Hockey-U mot Danmark

Jevn kamp mot A-nasjonen.

Det norske landslaget i ishockey fikk en god gjennomkjøring da de spilte uavgjort 3-3 mot A-nasjonen Danmark på Lillehammer i kveld.

Norge fikk en grei start på de to siste kampene før VM i 1. divisjon som starter søndag mot hjemmelaget Ungarn i Debrecen. Tirsdag møtte Norge Danmark på Lillehammer. Det ble en bekreftelse på at laget er i rute før VM, hvor målet er opprykk til A-VM.

Det startet ikke så veldig bra for Norge på hjemmebane tirsdag. Etter 7 minutter og 39 sekunder satte Jannik Hansen inn kveldens første mål og Danmark tok ledelsen. Men etter 12.26 utliknet imidlertid Lars Erik Spets til 1-1. Pasningen fikk han fra Marius Trygg.

Kampen mot Danmark ble jevn. Kasper Degn sendte gjestene i ledelsen på nytt etter 14.17. Men Norge viste at lagmoralen er på topp og etter 16.39 utliknet Anders Myrvold til 2-2 etter pasning fra Djurgårdens Patrick Thoresen.

I den andre perioden tok de norske iskrigerne ledelsen for første gang i kampen da Øystein Olsen satte inn 3-2 etter 31.53. Det ble den eneste scoringen i midtperioden.

760 tilskuere på Lillehammer fikk imidlertid se at Norge ikke greide å holde på ledelsen. Etter 48.13 utliknet danskenes Lasse Degn slik at sluttresultatet ble 3-3.

Norge og Danmark spiller ofte jevnt når de møtes. Tirsdagens kamp ble også en jevn og tett affære som kommer godt med før VM søndag. Det er ny kamp mot Danmark onsdag kveld.

Norge er i gruppe med Ungarn, Storbritannia, Polen, Kina og Japan i VM i Ungarn.

(ANB)