Hockey-VM uten Norge?

- Jeg kan ikke garantere VM-plass hvis Norge ikke er vertsnasjon, sier generalsekretær Jan Åke Edvinsson i det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge er ikke sportslig kvalifisert for mesterskapet i mai neste år, men har friplass som arrangørland. Forutsetningene for å delta faller bort hvis A-VM må flyttes grunnet forbudet mot bryggerireklame.

- Må Norge si fra seg mesterskapet, går A-VM til et allerede kvalifisert land. Da må IIHF ta stilling til Norges deltakelse. Det er ikke det internasjonale ishockeyforbundets skyld hvis Norge degraderes til B-VM, sier Edvinsson.

Kjempetap

Generalsekretær Rune Hauger i Norges Ishockeyforbund har forståelse for IIHFs argumentasjon, men håper at Helse- og sosialdepartementet dispenserer fra reglene.

- Loven gir åpning for dispensasjon, og det er utrolig hvis vi ikke får det, sier Hauger. Han mener ishockeyforbundet utsettes for økonomisk beinkrok hvis mesterskapet flyttes.

- Vi taper utleggene til forberedelser og et forventet overskudd. Men det verste blir eventuelle søksmål fra avtalepartnerne våre - arenaer, hoteller og firmaer som skal jobbe under A-VM. Her kan vi fort tape mange millioner kroner, sier Rune Hauger.

Lover ingenting

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer