Hockeybomben

- Vi var tålmodige og kriget dem i senk, sier en jublende glad Lillehammer-kaptein Timo Laituri etter gårsdagens sjokkseier over serieleder Vålerenga.

JORDAL AMFI (Dagbladet): Selv fikk han et slag over armen etter ti minutter i første periode, og måtte følge resten av kampen som tilskuer med armen i fatle.

- Vi har nok av pinlige tap mot Vålerenga, og bestemte oss for å vinne. Jeg er stolt av spillerne, som gjorde en kjempejobb etter at vi lå under 3- 2 i første periode, sier Laituri i seiersrusen etterpå.

- Fortsetter vi sånn, har vi kanskje et nytt mesterlag på gang. Vi ble norgesmestere i 1994 og kan bli det igjen, sier Laituri.

- Som en drøm

Da Vålerenga ledet 3- 1 etter et snaut kvarter, trodde de fleste at løpet var kjørt på Jordal.

- I starten var det den samme gamle leksa, med Vålerenga som det toneangivende laget. I midtperioden snudde alt i vår favør. Da spilte vi som en drøm, og gjorde alt helt perfekt. Nå håper jeg Vålerenga-komplekset er borte for godt, sier Lillehammer-trener Morgan Svensson.

Bestemt torsdag

På torsdag ble iskrigerne fra OL-byen enige om at dette var en kamp de ikke skulle tape.

- Etter 6- 2-seieren over Lørenskog snakket vi sammen, og bestemte oss for å ta Vålerenga i samme slengen. Vi spilte enkelt, sto på hele tida og ga aldri opp. Selv ikke da vi lå to mål under, sier løperen Lars Erik Spets (17).

Han opplevde et av sine største øyeblikk som hockeyspiller da han satte spikeren i Vålerenga-kista ved å score Lillehammers femte mål i midtperioden.

- Både kampen og målet var kjempeartig. Endelig fikk vi vist hva som bor i dette Lillehammer-laget, sier Spets.

- Helt topp

Mens Vålerengas landslagskeeper Bjørge Josefsen ble byttet ut på stillingen 3- 4 i midtperioden, sto Lillehammer-målvakt Anders Høgberg glimrende hele kampen igjennom.

- Det gikk litt fort i begynnelsen, før vi hevet oss og kriget hjem seieren. Bedre enn dette kan det ikke bli, sier Anders Høgberg til Dagbladet.

Ute å kjøre

Torsdag tapte Vålerenga 5- 1 for Frisk i Askerhallen. I går kom altså et nytt sjokktap.

- Vi presterer ikke bra nok, og slipper inn for lette mål. I andreperioden i går (0-3) mistet vi pucken for mye i midtsonen, og gjorde det vanskelig for oss sjøl. Dessuten tapte vi de fleste nærkampene. Skjerpingen var heller ikke som den skal være, sier en skuffet trener Petter Thoresen.

Torsdag reiser Vålerenga til Belfast og semifinaler i Continentalcupen mot Belfast (fredag), Linz (lørdag) og Rouen (søndag). Puljevinneren går til finalerunden i januar.

- For å komme dit må vi prestere opp mot vårt beste. Spill som i går holder ikke. Vi kan heller ikke slippe inn mer enn to-tre mål. Da er vi ute av cupen, sier Thoresen.

REDNINGSMANN: - Bedre enn dette kan det ikke bli, sier Lillehammer-keeper Anders Høgberg etter gårsdagens sjokkseier. Her redder han et skudd fra Vålerenga-løperen Kenneth Larsen.