Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeyekspert om Frölundas Rosseli-utspill: - Jeg spyr

Kritisk til håndteringen etter banestormingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ishockeyspilleren Mats Rosseli Olsen (25 i dag) har skapt overskrifter i både Sverige og Norge etter at han løp ut på banen i fotballkamp mellom IFK Göteborg og Malmö onsdag kveld.

Nå går SVTs ishockeyekspert, Mikael Renberg, knallhardt ut mot klubben Frölunda og Rosseli Olsen.

- Det er bare så utrolig dumt gjort. Det snakkes så mye om han (Rosseli Olsen) men jeg skulle gjerne vite bakgrunnen. Hvor mange har oppfordret ham? De burde skamme seg. Jeg synes det er rart de ikke stilte opp på pressekonferansen og ba om unnskyldning, sier Renberg til SVT.

- Jeg spyr På en pressekonferanse i Gøteborg i går møtte klubbdirektør Christian Lechtaler og snakket ut om den spesielle situasjonen kvelden før der Rosseli Olsen hadde stormet banen.

- Mats Rosseli Olsen har to år igjen av sin avtale med oss og vi har bestemt at vi skal fullføre den avtalen. Han er her i to år til, sa Lechtaler.

- Han forstår alvoret i dette. Vi hadde en samtale, og vi ønsket ham lykke til med VM-samlinga han er på vei til, sa klubbdirektøren videre.

SVTs ekspert Renberg er derimot kritisk til Frölunda som brukte deler av seansen til å snakke om «verdier».

- Hva betyr egentlig «verdier»? Klubben bruker det hele tida, men vet hva det egentlig betyr. Det er et misbrukt ord. Jeg spyr av det. Det er forferdelig. Jeg vil ikke høre mer om det. Jeg vil ha fakta. Hva står Frölunda for? sier Renberg.

I en kommentar skriver Dagbladets idrettskommentator Esten O. Sæther at Norge bør reise til VM uten den norske Sverige-proffen.

KRITISK: SVTs Mikael Renberg om Frölunda og Mats Rosseli Olsen. 
Foto: Cornelia Nordström / XP /SCANPIX /
KRITISK: SVTs Mikael Renberg om Frölunda og Mats Rosseli Olsen. Foto: Cornelia Nordström / XP /SCANPIX / Vis mer

- Det norske hockeylandslaget kan ikke dra til VM med Mats Rosseli Olsen. Så tydelig er idretten nødt til å være i det felles oppgjøret med tribunepøbelen, skriver Sæther.

Ingen reaksjoner Den norske landslagsledelsen fortalte til Dagbladet i går at det ikke kommer noen reaksjon mot 25-åringen.

- Jeg tenker at vi kan akseptere at en unggutt kan gjøre en dårlig vurdering uten at vi skal henge ham for det, sa landslagstrener Roy Johansen.

Sportssjef Petter Salsten fortalte:

- Det er en uheldig episode, men vi har vurdert det sånn at det ikke får konsekvenser for han på landslaget, sa Salsten til Dagbladet.

Norge åpner VM i Moskva mot Danmark lørdag 7. mai.

PS: Frölunda med Mats Rosseli Olsen på laget vant SHL-sluttspillet i ishockey. Søndag ble grunnserievinner Skellefteå slått 5-3 på bortebane, og sammenlagt ble det 4-1 i kamper.

SNAKKET: Frölundas klubbdirektær Christian Lechtaler. Foto Adam Ihse / TT
SNAKKET: Frölundas klubbdirektær Christian Lechtaler. Foto Adam Ihse / TT Vis mer
Hele Norges coronakart