-  Hockeyen i vanry

Bjørn Ruud, president i Norges Ishockeyforbund, mener det vil ta lang tid før ishockeyen er renvasket etter voldssaken i Sparta Sarpsborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdagens utdrikningslag for Sparta Sarpsborgs hjelpetrener, Marcus Ramén, endte i politianmeldelse og stor mediedekning.

I går kveld satt Spartas leder Morten Carlsson og manager Tore Jobs i møter med flere av de involverte personene fra lørdag, men hva som blir resultatet av samtalene, var ikke klart i går.

-  Ingen kommentar

-  Vi har hatt møter med en del folk, men vi jobber fortsatt med saken. Vi vil ikke gi noen kommentarer før pressemeldingen som kommer i morgen (i dag, red. anm.), sier leder Morten Carlsson til Dagbladet.

På spørsmål om voldssaken kan føre til eksklusjoner, henviser Carlsson videre til Ishockeyforbundets standardkontrakt.

I kontrakten står det at klubben har rett til å avskjedige spillere med øyeblikkelig virkning dersom spilleren setter klubben eller idretten i vesentlig grad av miskreditt.

-  Lang tid å renvaske

Bjørn Ruud, president i Norges Ishockeyforbund, har jobbet med holdninger i hockeysporten i en årrekke. Han er ikke i tvil om hva voldssaken i Sparta betyr for hockeyens rykte.

-  Idretten kommer i vanry når slike ting skjer. Vi får slike overskrifter som: «Hockey-spiller anmeldt for vold», forteller Bjørn Ruud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer