-  Hockeyen i vanry

Bjørn Ruud, president i Norges Ishockeyforbund, mener det vil ta lang tid før ishockeyen er renvasket etter voldssaken i Sparta Sarpsborg.

Lørdagens utdrikningslag for Sparta Sarpsborgs hjelpetrener, Marcus Ramén, endte i politianmeldelse og stor mediedekning.

I går kveld satt Spartas leder Morten Carlsson og manager Tore Jobs i møter med flere av de involverte personene fra lørdag, men hva som blir resultatet av samtalene, var ikke klart i går.

-  Ingen kommentar

-  Vi har hatt møter med en del folk, men vi jobber fortsatt med saken. Vi vil ikke gi noen kommentarer før pressemeldingen som kommer i morgen (i dag, red. anm.), sier leder Morten Carlsson til Dagbladet.

På spørsmål om voldssaken kan føre til eksklusjoner, henviser Carlsson videre til Ishockeyforbundets standardkontrakt.

I kontrakten står det at klubben har rett til å avskjedige spillere med øyeblikkelig virkning dersom spilleren setter klubben eller idretten i vesentlig grad av miskreditt.

-  Lang tid å renvaske

Bjørn Ruud, president i Norges Ishockeyforbund, har jobbet med holdninger i hockeysporten i en årrekke. Han er ikke i tvil om hva voldssaken i Sparta betyr for hockeyens rykte.

-  Idretten kommer i vanry når slike ting skjer. Vi får slike overskrifter som: «Hockey-spiller anmeldt for vold», forteller Bjørn Ruud.

-  Overskrifter av den typen er veldig negativt. Det tar lang tid å renvaske Hockeysporten igjen.

BEKYMRET: - Det tar lang tid å renvaske hockeysporten igjen, sier president i Norges Ishockeyforbund, Bjørn Ruud.