- Hockeyens Beckham

HAMAR (Dagbladet): 4. semifinale Storhamar-Vålerenga 2- 1 (0- 0, 0- 0, 2- 1). - En kjempeprestasjon, helt på linje med det United-stjerna David Beckham gjør i sine beste stunder.

Det sier Storhamar-trener Petter Salsten om seiersmålet til Ole Eskild Dahlstrøm (32) som ga finalespill mot Frisk-Asker.

På stillingen 1- 1 fire minutter og 48 sekunder før slutt gikk tobarnspappaen fra egen blå, slo tunnel på Vålerenga-backen Bård Sørlie og avsluttet med å sette pucken mellom beina på keeper Jonas Forsberg.

- Det var en ordentlig frekkis, som bare store spillere gjør. For å avgjøre i går, var vi avhengige av folk som gjør det lille ekstra, sier en imponert Petter Salsten.

Kokte

Etter kampen kokte det blant de drøyt fire tusen i Hamar OL-Amfi. Blant mange store helter var Ole Eskild Dahlstrøm den aller største.

- Det morsomste jeg vet, er å score og vinne mot Vålerenga. Sånn har det vært helt siden jeg spilte for Furuset. Etter seiersmålet var jeg så sliten at jeg nesten ikke orket å juble, sier Ole Eskild Dahlstrøm til Dagbladet.

Etter to perioder med ultradefensivt spill og ingen mål, løsnet det i sisteperioden. Kenneth Larsen ga Vålerenga ledelsen, som Eirik Skadsdammen utliknet bare 28 sekunder seinere.

- Etter kampen fikk jeg skryt av Vålerenga-bossen Erik Lorentzen. Kanskje avslutter jeg hockeykarrieren med old boys-hockey i Vålerenga. Kontrakten min med Storhamar går ut om to uker. Jeg tror klubben har et nytt kontraktsforslag liggende, med støv på, sier Ole Eskild Dahlstrøm muntert.

Målet hans i går betyr at Storhamar-spillerne får en etterlengtet fridag i dag.

- For mitt vedkommende betyr det akebrett på Gåsebu med kona Lene og barna Elias (snart to) og Maline (fem). Søndag er det alvor igjen, mot Frisk-Asker. Selv tror jeg Vålerenga er et bedre hockeylag enn Frisk. Vi får se når finalespillet dras i gang, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Ble pappa

Før kampen i går ladet han opp med bløtkake på datterens femårsdag. Angrepskompis Tom Erik Olsen var seks timer på fødestua.

- Klokka 14,30 ble jeg pappa for første gang. Det er ikke ofte jeg griner, men da gutten var født gjorde jeg det. Dette har vært en stor dag, sier Tom Erik Olsen.

I serien har Frisk-Asker slått Storhamar i tre av fire kamper.

- Frisk er finalefavoritt, sier Storhamar-trener Petter Salsten, som ventet forsiktig spill i går og starter finaleforberedelsene i morgen.

GLAD: Ole Eskild Dahlstrøm jubler uhemmet etter å ha puttet pucken i Vålerenga-målet.