Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeyens Martin Ødegaard: - Jeg skal bli best

Mathias Emilio Pettersen dro alene til USA som 14-åring for spille ishcokey.

LOVENDE: Mathias Emilio Pettersen er blitt omtalt som Ishockeyens Martin Ødegaard. Her fra Norge - Finland i ungdoms-OL.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LOVENDE: Mathias Emilio Pettersen er blitt omtalt som Ishockeyens Martin Ødegaard. Her fra Norge - Finland i ungdoms-OL. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Norges hockeylag tapte sin åpningskamp i ungdoms-OL fredag. De norske gutta tapte hele 11-0 mot Finland. 

Men framtiden ser lys ut likevel, i alle fall for lagets største stjerne, Mathias Emilio Pettersen.

Han er blitt omtalt som Norges største hockeytalent, og som 14-åring dro han alene til South Kent i USA for å spille ishockey. Han begnyte å spille organisert ishcokey for Manglerud Star da han var seks år. Unggutten har alltid spilt mot eldre spillere enn seg selv.

Pettersen fyller 16 år i april, og forteller at det er stort å få representere Norge i et OL. 

- Det er veldig kult. I tillegg er det ekstra spesielt at vi spiller på hjemmebane. Det er definitivt en fin erfaring jeg tar med meg videre i karrieren. 

Angrer ikke I sin første sesong i USA noterte Pettersen seg for 41 poeng, gjennom 18 mål og 23 assists på 28 kamper. I hans andre sesong ble det 65 poeng på 40 kamper, 21 mål og 44 assists. 

- Jeg trives bra. Det er selvfølgelig litt annerledes hockey enn i Norge, men jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å dra. Det har vært en stor forandring for meg. Hockeykulturen i USA er veldig ulik den vi har i Norge, det trenes hardere der borte, sier Pettersen.

Nordmannen kan tidligst bli draftet til NHL i 2018, og han har fremtidsplanene klare.

- Jeg skal trene hver eneste dag, og planen er å bli best, sier Mathias Emilio Pettersen bestemt.

Hans far, Flemming Pettersen, er tidligere hockeyspiller, Han forteller at familien var trygge på å sende Mathias Emilio til USA alene.

- Vi hadde vært over tidligere, og Mathias bodde der i tre måneder hos en familie som 13-åring. Vi var ganske komfortable med å sende ham over. Samtidig merker vi savnet. Det er nok tøffere for oss hjemme, enn det er for han.

- Aldri blitt presset Flemming Pettersen forteller til Dagbladet at sønnen har hatt stort utbytte av å dra til USA.

- I Norge var nivået nesten litt for lavt for ham. Det har vært en stor forbedring for han å dra til USA, sier han. Mathias har hatt alltid hatt mye energi, og han har brukt den riktig. Han har trent ekstremt mye, og jeg har alltid lagt til rette for ham, men han har aldri blitt presset til å dra på trening.

Flemming forteller at det er stas at sønnen representerer Norge i ungdoms-OL. Søndag tapte Norge 8-0 mot USA i sin andre kamp i ungdoms-OL.

- Det er veldig gøy, selvfølgelig. Nå står han plutselig Mathias litt på den andre siden. Vanligvis spiller han på et veldig bra lag, og han lager en del poeng, men nå er det motsatt. Jeg snakket med noen av de amerikanske foreldrene etter kampen, og de skrøt av Mathias. De fortalte at deres egne spillere ville blitt frustrerte, og fått matchstraff etter fem minutter hvis de hadde vært like underlegne. Mathias vil hele tiden lagets beste, sier far Pettersen.

Han tror sønnen kan nå langt, men vil ikke drømme om prestasjoner som Mats Zuccarello Aasen viser om dagen.

- Vi kan ikke engang drømme om det, men Mathias har store muligheter. Han har hele tiden hatt den gnisten og iveren til å drive med hockey. Det viktigste er at han ikke mister den og blir mett.

Mandag kveld tapte de norske gutta 13-1 mot Russland i ungdoms-OL. Mathias Emilio Pettersen scoret Norges mål. Pettersen og lagkameratene spiller sin siste hockeykamp i ungdoms-OL torsdag, da står Canada på motsatt banehalvdel.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media