Hockeyens Martin Ødegaard: - Jeg skal bli best

Mathias Emilio Pettersen dro alene til USA som 14-åring for spille ishcokey.

LOVENDE: Mathias Emilio Pettersen er blitt omtalt som Ishockeyens Martin Ødegaard. Her fra Norge - Finland i ungdoms-OL.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LOVENDE: Mathias Emilio Pettersen er blitt omtalt som Ishockeyens Martin Ødegaard. Her fra Norge - Finland i ungdoms-OL. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges hockeylag tapte sin åpningskamp i ungdoms-OL fredag. De norske gutta tapte hele 11-0 mot Finland. 

Men framtiden ser lys ut likevel, i alle fall for lagets største stjerne, Mathias Emilio Pettersen.

Han er blitt omtalt som Norges største hockeytalent, og som 14-åring dro han alene til South Kent i USA for å spille ishockey. Han begnyte å spille organisert ishcokey for Manglerud Star da han var seks år. Unggutten har alltid spilt mot eldre spillere enn seg selv.

Pettersen fyller 16 år i april, og forteller at det er stort å få representere Norge i et OL. 

- Det er veldig kult. I tillegg er det ekstra spesielt at vi spiller på hjemmebane. Det er definitivt en fin erfaring jeg tar med meg videre i karrieren. 

Angrer ikke I sin første sesong i USA noterte Pettersen seg for 41 poeng, gjennom 18 mål og 23 assists på 28 kamper. I hans andre sesong ble det 65 poeng på 40 kamper, 21 mål og 44 assists. 

- Jeg trives bra. Det er selvfølgelig litt annerledes hockey enn i Norge, men jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å dra. Det har vært en stor forandring for meg. Hockeykulturen i USA er veldig ulik den vi har i Norge, det trenes hardere der borte, sier Pettersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer