Hockeyeventyr for Mathis

Ishockeyspilleren Mathis Olimb (18) har reist til Canada - og verdens beste juniorliga.

-  Jeg skal spille for London Knights i Ontario Hockey League. Målet er å gjøre det så bra i juniorligaen at jeg ender i NHL, sier Mathis Olimb til Dagbladet.

Fortsatt er veien lang. Det skremmer ikke hockeytalentet fra Mortensrud, med fartstid både fra Manglerud/Star, Vålerenga og aldersbestemte landslag.

Eies av NHL-legender

-  Juniorligaen er min sjanse. Fram til våren skal jeg vise at jeg duger. Jeg drar ikke til Canada for å kose meg. Da hadde jeg heller blitt i Norge og hatt det trygt og godt, sier Olimb.

London Knights (ikke å forveksle med den engelske klubben med samme navn) eies av NHL-legendene Dale og Mark Hunter med henholdsvis 19 og 12 sesonger bak seg i NHL. Klubben spiller i CHL, som er delt i Western League, Ontario League og Quebec League. Hver av de tre vinnerne pluss Olimbs klubb London Knights går til sluttspillet.

FAKTA

Mathis Olimb

Alder: 18
Yrke: Elev på Wang Toppidrett/hockeyspillerSivil status: Kjæreste med Charlotte
Bosted: Mortensrud
Tidligere klubber: Manglerud/Star, Vålerenga Hockey
Høyde: 177 cm
Vekt: 74 kg
Meritter: Seriemester for Vålerenga 2002/2003, kåret til beste løper i U18-VM 2002/2003
Hobby: Fotball, kjøre båt, stå på vannski
Aktuell: Søker lykken i verdens beste hockeyliga i Canada.

Mini-NHL

-  Knights er der fordi klubben skal arrangere «Memorial Cup» kommende sesong. Det betyr større satsing enn vanlig. Folk jeg har snakket med, mener at juniorligaen er et mini-NHL, og det beste utstillingsvinduet til verdens tøffeste hockeyliga, sier han.

For å nå målet, må mye klaffe.

-  Jeg spiller senter eller venstre ving, og håper å kunne bidra med mye og dra laget. Med tøff trening, 72 kamper bare i grunnspillet og 16 timers bussturer, vet jeg det kommer til å bli hardt. For å komme til NHL, er jeg avhengig av at kanadierne også liker stilen min. Skulle jeg ønsket meg noe, måtte det vært en vektøkning til 80 kg. Samtidig er jeg stor nok som jeg er, sier 177 cm høye og 74 kg tunge Mathis Olimb.

Eksamen til våren

Parallelt med å blø for London Knights i juniorligaen, skal han lese norsk de nærmeste månedene.

-  Planen er å gå opp til eksamen til våren.

PRØVER LYKKEN: 18 år gamle Mathis Olimb er et av Norges største ishockeytalenter. Nå har han reist til Canada for å vise hva han er god for.