Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeyfeber!

HAMAR (Dagbladet): Italia- Norge 2- 5. - Nå satser vi på å slå Canada og Slovakia i samme slengen. Har vi flaks, kan vi vinne alle de tre kampene i innledningspulja, sier gårsdagens bestemann i jubelkampen mot Italia, Tore Vikingstad (23), til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens publikum danset polka på tribunen, vartet det unge, norske innsatslaget opp med festspill ute på isparketten.

- Det er nok ikke den beste landskampen jeg har spilt, men helt klart den viktigste. Det var på høy tid å slå til skikkelig igjen, sier en strålende fornøyd Vikingstad etter kampen.

Norge på topp

Etter én kamp, topper Norge VM-pulja. Ender laget blant de to beste innledningsvis, er belønningen kvartfinalespill. Blir det tredjeplass, skal laget spille mot de andre treerne om plassene 9 til 12. Fjerdeplass betyr at VM er over. For å holde seg i A-VM, må Norge dårligst bli nummer 10.

- Etter seieren i går, har vi en god sjanse til å holde oss. Forskjellen fra treningskampene før VM, er at vi nå traff med skuddene, sierNorges stjerneskudd.

Selv slo han an tonen med kampens første mål.

- Jeg ventet noen sekunder etter å ha fått pucken, og fyrte løs på backhand. Det var helt topp da pucken gikk i mål, sier den 1,91 meter høye og 92 kg tunge Färjestad-proffen.

Resten av kampen var Norge i føringen.

- Vi var litt udisiplinerte da vi slapp italienerne innpå oss til 2- 3, men viste styrke ved å øke til 2- 5 på slutten. Nå er det bare å fortsette mot Canada mandag kveld, sier Vikingstad.

- Moden for NHL

Etter Tsjekkia-kampen sist onsdag (3- 6-tap), uttalte den tsjekkiske landslagssjefen Ivan Hlinka at Vikingstad allerede er moden for NHL.

- Smigrende å høre, men akkurat nå tenker jeg bare på å gjøre det best mulig med Norge. På lang sikt er NHL-spill ett av målene mine. Men først er det kvartfinalespill med Norge som gjelder, sier gårsdagens bestemann.

Tore Vikingstad har ett år igjen av kontrakten sin med Färjestad. Han vet at det sitter talentspeidere fra NHL på alle VM-kampene, og at A-VM er et stort utstillingsvindu. Vikingstad er typen som passer i verdens tøffeste hockeyliga: Sterk som en bjørn, harde skudd og med en meget bra hockeyforståelse.

- Tore er god nok for NHL. Selv kan jeg også tenke meg et comeback over dammen. Kanskje vi kunne spille proff-hockey sammen, sier Anders Myrvold (23).

Av gårsdagens norske iskrigere er han den eneste med NHL-erfaring - fra Colorado Avalanche (hvor han ble Stanley Cup-mester) og Boston Bruins.

- I mandagskampen mot Canada må vi bruke farten som i går. Kanadierne er gode fysisk, men litt trege. Det må utnytte, sier Myrvold.

NHL-FORMAT: Norges bestemann, Tore vikingstad, spås en fremtid i NHL. Her lager han 1-0 til Norge.