IMPONERTE: Mathis Olimb jubler sammen med Anders Bastiansen og Patrick Thoresen for 1-0 scoringen for Norge i OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Italia på Jordal Amfi i Oslo fredag. Norge vant til slutt 4-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IMPONERTE: Mathis Olimb jubler sammen med Anders Bastiansen og Patrick Thoresen for 1-0 scoringen for Norge i OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Italia på Jordal Amfi i Oslo fredag. Norge vant til slutt 4-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Hockeygutta har OL-skjebnen i egne hender etter 4-1-seier

Norge vant 4-1 mot Italia i OL-kvalifiseringen i ishockey. Dermed vil seier mot Frankrike søndag sende Mats Zuccarello og co. til OL i 2018.

Det norske mannskapet åpnet sterkt og ledet 2-0 mot et svært tafatt italiensk lag etter første periode. Mathis Olimb og Tommy Kristiansen scoret målene for Norge. Patrick Thoresen var nest sist på begge scoringene.

I annen periode var langt svakere sett med norske øyne. Italia scoret sågar da det var spilt knapt 35 minutter. Tommaso Traversa sto for reduseringen.

Høye skuldre

Dermed var det helt åpent foran den tredje og siste perioden. Vel vitende om at seier ville gi dem muligheten til å spille om OL-plass søndag, virket skuldrene til tider høye hos de norske spillerne.

Dermed var det noen svært spennende minutter fram til Jonas Holøs vartet opp med et praktfullt langskudd fra blålinjen og sikret 3-1-ledelse med 8.34 minutter igjen på klokka.

Etter Holøs' fulltreffer gikk lufta ut av italienerne som ikke maktet å skape farligheter foran Haugen i sluttminuttene.

Utvisning

Med seks minutter igjen pådro den italienske kapteinen Anton Bernard seg i tillegg matchstraff som gjorde at Norge fikk spille overtall de fem neste minuttene. Det utnyttet Andreas Martinsen som scoret Norges fjerde mål drøyt to minutter før slutt.

Med tre poeng er utgangspunktet like enkelt som det er spennende: Kampen mot Frankrike i Jordal Amfi søndag blir en ren gruppefinale. I potten ligger en svært lukrativ OL-billett.

Lekene om to år blir holdt i Pyeongchang i Sør-Korea.

(NTB)