SAMMENSVEISET: Patrick Thoresen rekker tommelen opp etter at Norge slo Slovenia 3-1 i dagens VM-kamp i ishockey i tsjekkiske Ostrava. Nå har gutta skjebnen i forhold til en mulig kvartfinalebillett i egne hender.
SAMMENSVEISET: Patrick Thoresen rekker tommelen opp etter at Norge slo Slovenia 3-1 i dagens VM-kamp i ishockey i tsjekkiske Ostrava. Nå har gutta skjebnen i forhold til en mulig kvartfinalebillett i egne hender.Vis mer

Hockeygutta om seiersresepten: - Vi er en kjempegjeng som holder sammen i tykt og tynt

Og nå blir det nabokrig mot Danmark.

OSTRAVA (Dagbladet): Veien til en VM-kvartfinale ligger i hockeygutta egne hender etter 3-1-seieren mot Slovenia i Ostrava i ettermiddag.

Norske målscorere i kampen var veteranene og hærførerne Patrick Thoresen (31), Anders Bastiansen (34) og Jonas Holøs (27).

Trioen har vært med lenge, og de mener den unike norske lagmoralen ligger til grunn for at Norge overlever på A-nivå for tiende gang.

En prestasjon som strengt tatt ikke skal være mulig, gitt forutsetninger og ressurser målt opp mot hvor stor idretten er internasjonalt.

Første mål innfridd Første delmål for laget var å overleve i A-gruppa. Med tre nye poeng i dag, så kan hockeygutta rette blikket mot den andre målsettingen:

Å spille Norge til den tredje VM-kvartfinalen de fem siste åra.

- Vi er et lag som holder sammen i tykt og tynt. Vi gir oss aldri. Selv om vi hadde en tøff start på turneringa, (tre strake tap mot Russland, USA og Finland) så holder vi humøret oppe og graver oss ikke ned. Vi er en kjempegjeng som holder sammen hele tida. En skikkelig kompisgjeng på tur, sier Jonas Holøs til Dagbladet.

- Samholdet tar oss videre KHL-proffen sendte Norge opp i 3-1 med et herlig slagskudd fra blålinja et drøyt minutt før slutt i andre periode — Norges tredje scoring i det tredje overtallsspillet.

100 prosent uttelling i power play altså.

Det er noe å ta med seg. Evnen til å utnytte spillovertak er som regel det som skiller en seier og tap på dette nivået.

Anders Bastiansen, som sendte Norge opp i 2-1-ledelse like etter at slovenerne hadde utlignet Thoresens 1-0-scoring, trekker også fram samholdet i laget. Han har med på på landslaget i ti år, og kjenner kulturen der bedre enn de fleste.

- Samholdet i laget har alltid vært bra. Det er det som tar oss videre. Vi har fire rekker som kjører på og står på for hverandre. Det er moro når vi får det så bra til som lag, sier Bastiansen til Dagbladet.

Lukket øynene Mannen som vender hjem til norsk hockey og Frisk Asker til kommende sesong er kanskje ikke en utpreget målscorer, men i mesterskap scorer han alltid for Norge.

Gang på gang viser 34-åringen at han er en mann for de store anledninger.

- Det er alltid gøy å gjøre mål, og selvsagt ekstra moro når det er viktige scoringer. Jeg fikk en kjempefin pasning fra Kenna (Ken André Olimb), som jeg egentlig bare lukker øynene og skyter på, og så går den inn, sier han til Dagbladet.

Når Lars Haugen (28) i tillegg fortsetter storspillet i det norske målet, så kan det bli en ny kvartfinale om gutta holder samme nivå mot Danmark i morgen og mot Slovenia på torsdag.

- Spesielle oppgjør Gutta trenger minst ett poeng mot Danmark i morgen. Da vil de passere Hviterussland på innbyrdes målforskjell om de vinner den fighten på tirsdag — gitt at Hviterussland i mellomtiden ikke tar poeng mot Russland i morgen eller Finland på mandag.

Men først er det altså nabokrig mot Danmark.

Patrick Thoresen forventer et oppgjør hvor begge nasjonene vil kjempe med nebb og klør

- Det blir et derby godt som noe det. Vi har spilt tøffe kamper mot Danmark i nesten ti år, og det er noe spesielt med de kampene. Det er litt som Sverige-Finland. Spesielle oppgjør som man går litt ekstra tent inn i.

HYLLER LAGMORALEN: Jonas Holøs scoret det viktige 3-1-målet mot Slovenia. Backen hyller samholdet i det norske laget, og mer det er mye av forklaringen på at de nok engang har overlevd i A-pulja.
HYLLER LAGMORALEN: Jonas Holøs scoret det viktige 3-1-målet mot Slovenia. Backen hyller samholdet i det norske laget, og mer det er mye av forklaringen på at de nok engang har overlevd i A-pulja. Vis mer