Norge slo Frankrike 6-0

Hockeygutta rundspilte Frankrike

På dagen to måneder før OL-åpningen mot Sverige viser de norske ishockeyherrene solide takter. Frankrike ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart.

LEKTE SEG: Alexander Reichenberg (t.h) jubler sammen med Martin Røymark etter å scoret 5-0-målet til Norge under kampen i MECA Hockey Games mellom Norge og Frankrike i CC Amfi.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
LEKTE SEG: Alexander Reichenberg (t.h) jubler sammen med Martin Røymark etter å scoret 5-0-målet til Norge under kampen i MECA Hockey Games mellom Norge og Frankrike i CC Amfi. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge var en liten favoritt før fredagens kamp, og landslagssjef Petter Thoresen mente at den ville vinnes dersom de norske spillerne var ydmyke, gjorde ting riktig og spilte sitt eget spill. Slik ble det også.

Brødrene Mathis og Ken André Olimb skinte igjen offensivt, og det var ikke tilfeldig at det var nettopp de som fikset de første to målene.

1-0 kom i overtall allerede etter 2.42 minutter ved Mathis Olimb på et distanseskudd. Etter 14 minutter doblet lillebroren ledelsen på en fantastisk pasning fra backen Stefan Espeland. Sistnevnte hamret pucken rett på køllebladet til Olimb, som bare trengte å styre den inn.

Overtak

I mellomtiden hadde Frankrike vært i overtall fem mot tre etter at Henrik Ødegaard og Ken André Olimb ble utvist for tripping med 19 sekunders mellomrom. Norge forsvarte seg godt, og solid burvokting av Henrik Holm sørget for at vertene kom seg gjennom undertallet uten baklengsmål.

Torsdag kom Frankrike tilbake til 2-2 etter å ha ligget under med to mål mot Slovakia, men det skulle ikke gå mot Norge. På tampen av første periode scoret Norge et noe heldig mål da Kristian Forsberg skjøt via kølla til Nicolas Ritz og mellom beina på keeper Sebastian Ylönen.

Scoringen kom etter fint forarbeid av Jonas Holøs. Kapteinen var nest sist på pucken ved både første og tredje scoring.

Rosseli-perle

Kampen ble punktert da Mats Rosseli Olsen bestemte seg for å gå på et soloraid på høyrekanten fem minutter ut i annen periode. Frölunda-spilleren lurte franskmennene med kvikk kølleføring og hamret inn 4-0 via stolpen.

Det var liten tvil om at franskmennene ikke bød på samme motstand som det russiske laget som slo Norge 4-3 fredag. De norske spillerne fikk styre det meste på hjemmeis og trygget komfortabelt inn til seier 6-0. Alexander Reichenberg og Christian Kåsastul scoret de to siste målene.

Keeper Henrik Holm skal også ha sin del av æren for at seieren ble av det overlegne slaget. Stavanger-målvakten stoppet alle de 17 skuddene han fikk mot seg og høstet flere ganger jubel fra publikum.

Lørdag spiller Norge mot Slovakia, som stiller med en tropp tilnærmet lik den nasjonen vil stille med i OL. Da får de norske isheltene nok en god test før vinterens store høydepunkt i Sør-Korea.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer