Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeygutta slår tilbake mot «Mini»-kritikk. - Det driter jeg i

Anders Bastiansen (37): - En måte å skaffe seg oppmerksomhet på, er å si merkelig ting.

HOCKEYLEKSJON: Anders Bastiansen og de norske hockeygutta fikk en real hockeyleksjon av OAR (Russland) i dagens kvartfinale i ishockey. Det ble 1-6-tap i den historiske kvartfinalen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HOCKEYLEKSJON: Anders Bastiansen og de norske hockeygutta fikk en real hockeyleksjon av OAR (Russland) i dagens kvartfinale i ishockey. Det ble 1-6-tap i den historiske kvartfinalen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

GANGNEUNG (Dagbladet): De norske hockeygutta er ferdig i OL, etter 1-6-tapet mot de russiske OAR-spillerne i kystbyen Gangneung i Sør-Korea i dag.

Gutta med det norske flagget på brystet innfridde likevel målsettingen om en kvartfinale, noe et norsk hockeylag aldri tidligere har klart i OL-sammenheng.

- Vi hadde trua på at vi kunne ta russerne. Det har skjedd større under enn det, men jeg må innrømme at de var større, sterkere og kjappere enn oss, sier den norske superveteranen Anders Bastiansen (37) til Dagbladet.

GALSKAP: 13 gull og 33 medaljer til Norge. Foto: NTB Scanpix & APF. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Merkelig å si

Den tidligere fotballspilleren «Mini» Jakobsen stilte på sosiale medier spørsmål om det var breddeidrett, når man fikk spille kvartfinale etter tre tap og en seier i overtid.

Den uttalelsen hadde flere i den norske hockeytroppen fått med seg, men gir eks-fotballspilleren svar på tiltale.

- Jeg synes det er merkelig at han skal mene noe sånt, i stedet for bare å si gratulerer. Noen vil ha mer oppmerksomhet enn andre, og en måte å få oppmerksomhet på er å si merkelige ting, sier Bastiansen.

- Og jeg kan ikke skjønne at han, som også har drevet med lagidrett, kan si noe sånt. Jeg synes det er en prestasjon å komme til tre OL på rad, så får han heller mene at vi holder på med breddeidrett. Det driter jeg i, sier Bastiansen.

- Vi er stolte

Alexander Bonsaksen, som scoret det avgjørende målet da Norge tok seg til kvartfinalen på bekostning av Slovenia, sier det slik:

- Vi hadde som mål å gå til kvartfinale. Det var stort for norsk hockey og oss.

Han synes heller ikke at de som har spilt på landslaget i fotball er berettiget til å rope høyest her i verden:

- Vi syntes det var kult at de slo Brasil i VM i 1998. Da jublet vi og var stolte nordmenn. Men de vant vel ikke flere kamper i det mesterskapet (uavgjort mot Marokko og Skottland), selv om de gikk til kvartfinale.

OL 2018: Tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas er gjest i OL-studio. Sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, får du alt om dagens OL-døgn: Det historiske gullet til USA, herrenes dominanse på langrennsstafetten, og den ville skøyterekorden til Norge. Med Ingrid Cogorno som programleder. Video: Lise Rafaelse... Vis mer

- Og det er lenge siden fotballgutta i det hele tatt var i et mesterskap. Vi spilte en kvalifisering og ble ett av 12 lag som fikk lov til å spille OL. Det er vi veldig stolte av, sier Bonsaksen.

- Ville blitt millionær

Den norske veteranbacken scoret det norske reduseringsmålet til 1-3 mot OAR (Russland) i dag - og ble faktisk norsk toppscorer i OL-turneringen med to mål.

- Hva slags odds hadde man fått på at du skulle bli norsk toppscorer i OL?

- Jeg tror ingen bookingselskaper har satt odds på det, men hadde de gjort det, så ville du blitt millionær om du hadde satt en hundrelapp, sier han og smiler.

Målvakt Lars Haugen får mye av æren for at Norge kom til kvartfinalen. Mot Russland i dag fikk han tre i sekken i første periode, og måtte vike for OL-debutanten Henrik Haukeland fra start av andreperioden.

- Russland er uten tvil det beste laget vi har møtt. Det er en grunn til at de gullfavoritter, sier han.

- Fortjent OL-plass

Haugen tror Minis uttalelser viser lite kunnskap om nivået i internasjonal hockey.

- Man må nesten se på hvem som kom med de uttalelsene. Det er ikke alle som kan like mye om hockey ...

- Man må nesten se bak resultatene. Våre ressurser er «ingenting» i forhold til de beste, og vi kriget oss fortjent til en OL-plass.

I Sør-Korea ble det fire tap og én seier. Isolert sett ikke så bra. I bøkene vil det likevel stå at dette norske laget gikk til en historisk første OL-kvartfinale, og sørget for den første norske seieren i OL-sammenheng siden vinterlekene på Lillehammer for 24 år siden.

- Trenger ikke oppmerksomhet

«Mini» Jakobsen (52) flirer når han hører påstanden om at han skrev det han gjorde for å få oppmerksomhet.

- Jeg trenger ikke noe oppmerksomhet, og må bare smile litt av hele denne saken. Det kan godt hende at jeg uttrykte meg litt flåsete, men det handlet om at oppsettet i OL er veldig rart. At man kan tape alle kampene sine i gruppespillet og likevel få sjansen til å spille om kvartfinale, sier Mini Jakobsen til Dagbladet.

Han hevder at han «digger» ishockey, og at han synes hockeygutta er «steingode».

- Men hvis sønnen din kommer hjem fra en fotballturnering og sier at de tapte alle kampene, og likevel gikk videre, så begynner du jo å lure.

- Når det er 12 lag i OL, så burde det jo vært mulig å to puljer med seks lag, og så de fire beste til semifinale, for eksempel. Men dette handler om tv-verdi og at de skal få fleste mulig kamper.

- Hockeygutta mener at fotballspillere ikke er de som er mest berettiget til å kritisere det de presterer?

- Nei, det kan du kanskje si. Men da kan jeg kontre med at vi var ranket som nummer to i verden to ganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling