Hockeygutta snudde 0-2 til 3-2

Sliteseier.

SLITESEIER: Det norske landslaget i hockey lå under 0-2 og snudde det til seier i firenasjonersturneringen i Stavanger. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SLITESEIER: Det norske landslaget i hockey lå under 0-2 og snudde det til seier i firenasjonersturneringen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Norge lå under 0-2 mot Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger, men til slutt kunne de norske spillerne juble for 3-2-seier.

- Vi fikk ikke panikk og vet at vi kan score tre mål. Jeg synes vi var bedre i alle tre periodene og vant fortjent, oppsummerte landslagstrener Roy Johansen til TV 2 etter kampen.

Norge åpnet kampen klart best mot franskmennene i Stavanger. Likevel var det Frankrike som tok ledelsen og scoret to mål før ti minutter var spilt.

- Vi slipper inn to mål tidlig. Søberg får en dårlig start, men viser at han karakter og gjør det bra etter det, sa Johansen.

Debutant Men Norge fortsatte å presse etter scoringene, og etter 12 minutter ble de uttelling da landslagsdebutant Mathias Trettenes reduserte. Den 20 år gamle spilleren, som til daglig spiller i Stavanger Oilers, lurte en smart avslutning i mål fra skrå vinkel og kunne feire sin første landslagsscoring foran sitt eget hjemmepublikum.

- Han viser at han vil være med. Det er morsomt å se. Han gjør en veldig god debut, sa landslagssjefen.

Etter første periode ledet Norge 12-6 i skuddstatistikken, men langt mer effektive motstandere gjorde at Johansens mannskap lå under 1-2 til første hvile.

Returscoring Andre periode fortsatte i samme spor som den første hvor Norge var det klart førende laget. Det ga uttelling et knapt kvarter ut i perioden. Nicolai Bryhnisveen rappet til fra blålinjen og med en liten styring fra Steffen Thoresen seilet pucken i mål og sørget for 2-2 i Stavanger.

Etter mye godt norsk spill var det fortjent da Norge for første gang tok ledelsen i kampen fem minutter før slutt. Et skudd fra Daniel Sørvik ble reddet av Frankrikes sisteskanse, men på returen vippet Anders Martinsen pucken i mål.

- Han (Martinsen) får brukt styrken sin og trykket den inn. Han er en kjempe på banen i dag, sa Johansen.

I den andre kampen i turneringen torsdag vant Latvia 4-1 mot Danmark.

(NTB)