Hockeygutta tapte for Danmark, men vant turneringen

Daniel Sørvik matchvinner.

 TAP:  Danmark ble for sterke for Norge og vant etter straffeslagskonkurranse. Norge fikk med seg ett poeng vant firelagsturneringen. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TAP: Danmark ble for sterke for Norge og vant etter straffeslagskonkurranse. Norge fikk med seg ett poeng vant firelagsturneringen. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter seier både torsdag og fredag trengte Norge bare ett poeng mot Danmark for å gå seirende ut av firelagsturneringen i Stavanger.

Kampen åpnet med en umiddelbar utvisning til danskene. Norge kunne fått et perfekt start på kampen, men med en mann mer på isen løsnet det aldri. Tempoet i kampen ble dratt ned mange utvisninger. Fem ganger måtte en danske sette seg i fryseboksen, mens Norge nøyde seg med fire.

Ingen av lagene tok vare på sjansene de fikk og perioden endte dermed målløs.

Sørvik-goal Fem minutter etter den første hvilen løsnet det for Norge. En dansk forsvarer slurvet med pucken. En aggresiv Robin Dahlstrøm plukket den opp og satte den i mål.

- Jeg siktet oppe i høyre kryss og den gikk inn mellom beina til keeperen, så den var ikke så lett å lese, sa han muntert til TV 2 i pausen.

Ti minutter ut i perioden slo danskene tilbake. I overtall fikk Mads Christensen lurt en puck forbi Ruben Smith, som spilte sin første landskamp på fire år. Det resultatet sto seg ut perioden.

Vålerenga-backen Daniel Sørvik har åpnet meget godt for Vålerenga. På 16 kamper har han scoret ti mål for Oslo-klubben.

I DNB Arena viste han at siktet fortsatt er fininnstilt. 24-åringen var tålmodig på blålinja og fant etterhvert den lille luka han trengte.

Straffeslag Kampen snudde da Oilers-spilleren Tommy Kristiansen taklet litt for tøft. Norge-vingen fikk 5+video for boarding. Danskene straffet Norge umiddelbart og kvitterte ved Lasse Lassen.

Danskene måtte vinne for å vinne turneringen. Med ett minutt igjen valgte den danske treneren Jan Karlsson å ta ut keeperen for å få en ekstra utespiller.

Danskene klarte ikke å skape den sjanse de trengte, og dermed gikk kampen til spilleforlengelse. Der kom det aldri noen mål, og kampen skulle avgjøres etter straffeslag.

Ruben Smith stoppet de to første forsøkene fra danskene. Dessverre for Norge klarte ikke Mats Trygg og Ken Andre Olimb finne veien til nettmaskene i den andre.

Lasse Lassen satte danskenes siste vakkert opp i krysset. Og da Anders Bastiansen bommet for Norge, var det Danmark som kunne juble for seieren.

Norge fikk med seg ett poeng, og vant turneringen.