Hockeygutta videre etter VM-bragd

Klare for mellomspillet. - Helt utrolig, sier målscorer Morten Ask.

Norge er klar for mellomspillet ishockey-VM og får med seg fire poeng. Neste motstander er Canada torsdag.Morten Asks scoring med 4.07 igjen av kampen sendte nordmennene til himmels.

Med fire poeng med seg i mellomspillet har Norge aldri vært nærmere en kvartfinale i et VM.

Matchvinner Ask beskriver følelsen av å se pucken gå i mål slik:
- Får jo litt gåsehud. Spesielt når man vet hvor viktig den var, men nå venter flere tøffe kamper

- Kan vinne

At det blir tøft er også Roy Johansen klar på. Samtidig gjør han det klart at Norge har ingenting å tape, og at det nå kun gjelder å se fram mot Canada-kampen:

- Har man troen så kan man vinne uansett hvem man møter, sier Johansen til NTB.

Om oppgjøret som sikret Norge billetten til mellomspillet sier Johansen:

- Helt utrolig. Vi fører jo hele kampen. Vi kjemper dem ut av stilen.
Håpløs start
Det norske laget fikk en håpløs start på denne kampen også. Tyskland fikk ta ledelsen i sitt første overtallsspill. Den mye omtalte Florian Busch, som nektet dopingjegerne å teste seg i mars, assisterte NHL-stjernen Marco Sturm til 1-0.

Etter dette fikk nordmennene tre muligheter til spill fem mot fire og en fem mot tre. Det lykkes dessverre ikke å overliste Robert Müller i det tyske målet.

NORGE VIDERE:  Landslagstrener Roy Johansen svever etter at r mellomspillet er et faktum for Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
NORGE VIDERE: Landslagstrener Roy Johansen svever etter at r mellomspillet er et faktum for Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Trøsten for Johansens mannskap må være at det norske laget ikke spillemessig var underlegne sine tyske motstandere.

I midtperioden økte Tyskland til 2-0 da plutselig to spillere kom alene mot en norsk forsvarer. Philip Gogulla fikk det enkelt med å finte ut Pål Grotnes.


Tente håpet
Marius Holtet tente nytt norsk håp da han satte inn reduseringen til 2-1 i spill fem mot tre. Målet kom som en vitamininnsprøytning på det norske laget.

Norges førsterekke med Mats Zuccarrello Aasen, Mads Hansen og Per-Åge Skrøder hadde ikke produserte all verden tidligere i VM. De slet også innledningsvis onsdag, men Aasens utligning til 2-2 var verdt å vente på. Bedre kunne det ikke bli, enn da Ask satte inn sin annen scoring i VM og sikret 3-2.

Norge møter Canada i mellomspillet torsdag, så følger Latvia søndag og USA mandag.

(NTB)

Hockeygutta videre etter VM-bragd
MÅLSCORER: Morten Ask (th) sørget for å sende Norge videre, 4.07 før kampslutt.