Hockeyheltene vil ha Roy

Hockeyspillerne vil at Roy Johansen fortsetter som landslagssjef til neste års A-VM. Der kommer trolig også Espen «Sjampo» Knutsen til å være med.

Roy Johansen har vært sjef siden 2001, og kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

-  Roy har gjort en god jobb med landslaget, selv om han ikke alltid har hatt alle spillerne tilgjengelig, så jeg synes absolutt han bør få fortsette. Det vil i alle fall være helt høl i huet å skulle hente inn en fra utlandet nå, sier Espen «Sjampo» Knutsen til Dagbladet.

-  Riktig spillestil

Også blant spillerne som var med i B-VM-triumfen får Roy Johansen støtte:

-  Det hadde vært gøy for Roy om han fikk lede landslaget i A-VM også, mener Anders Myrvold, og følges av landslagskollega Lars Erik Spets:

-  Roy har hatt mange år på seg, og nå klarte han å få oss opp. Jeg vil absolutt ikke være negativ til at han får fortsette, sier Spets.

-  Under B-VM hadde vi suksess med en spillestil jeg tror vil fungere godt mot antatt bedre motstandere. Vi ligger og venter, og er aggressive når de fører puck i midtsonen. Dersom vi får inn en ny trener, bør det ikke være en som kommer fra utlandet og skal gjøre alt på sin egen, nye måte, sier Myrvold.

Snakker med Roy

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Terje Jørgensen, utelukker ikke at Roy Johansen kan få fornyet kontrakten.

-  Vi har gjort en del undersøkelser for å se hvem som er tilgjengelig. Vi kommer til å sette oss ned og snakke med Roy om ikke lenge, for dette spørsmålet bør være løst om noen uker. Jeg utelukker ingenting, heller ikke at Roy Johansen fortsetter.

Selv er landslagssjefen usikker på hva han skal gjøre kommende sesong. I øyeblikket utelukker han ingen ting. Men at han er lettet over VM-suksessen og opprykket til A-VM er det ingen tvil om:

-  Det har vært mange netter med irritasjon før det endelig gikk bra. Det har vært mye stang ut, sier Johansen til TV 2, ifølge Nettavisen.

Mot Sjampo-comeback

Espen Knutsen sliter fortsatt med smerter i hodet, og har derfor vært uaktuell for både klubb- og landslag de siste månedene. Men om han blir frisk, avviser han ikke at han blir å se med norske draktfarger. Spesielt ikke etter triumfen i Ungarn:

-  Hvis kroppen blir bra, ser jeg ikke bort fra at jeg stiller for landslaget også. Og sjansene økte helt klart med opprykket: Det er mye mer stas med A-VM enn med B-VM. Blir jeg frisk, er jeg absolutt fristet til å være med til Latvia, sier Knutsen.

-  Vi ser gjerne Espen på landslaget igjen. Nå følger vi ham opp tett og legger forholdene til rette for at han skal bli skadefri igjen, sier generalsekretær Terje Jørgensen.

Tjener fem- sju mill.

I morgen er han på plass på kontoret igjen. Og noe av det første Jørgensen vil gjøre, er å starte arbeidet med å skaffe til veie sponsorer for neste sesong.

-  Vi skal ha seks hovedsponsorer, og har bare to foreløpig. Det er klart vi er mye mer attraktive på markedet når A-landslaget skal spille på øverste nivå, sier Jørgensen, og legger til at også U-18- og U-20-landslagene skal spille A-VM neste sesong.

Foran denne sesongen mottok forbundet rundt 1,5 millioner kroner i sponsorinntekter. Jørgensen tror dette tallet vil dobles flere ganger etter triumfen i Ungarn.

-  På markedssida betyr opprykket svært mye. Opprykket gjør at vi håper på mellom fem og sju millioner kroner i sponsorinntekter før neste sesong, sier Jørgensen.

Han sier at forbundet allerede har flere «spennende prosesser» på gang, og at det bør være lettere å få store kunder til å signere kontrakter nå.

-  Interessen rundt laget vil komme til å øke, og vi håper også på å få mer eksponering på TV.

Allerede i morgen starter samtalene med mulige sponsorer.

-  Bør gå videre

Anders Myrvold mener Norge bør legge lista høyt fram mot neste års VM, som går i Latvia i mai 2006.

-  Vi bør ha et høyere mål enn bare å berge plassen. Jeg synes vi skal klare å komme videre fra gruppa. Det er fint å berge plassen for å spille A-VM også året etter, men å ha det som mål, blir for tynn suppe.

Han drar parallellen til Gunnar Pettersens herrelandslag, som i håndball-VM i Tunisia viste at de hører hjemme i verdenseliten.

-  Også vi har spillere som har erfaring fra høyt klubbnivå, akkurat som håndballgutta. Målet vårt må være å vise at vi kan matche de beste i verden, sier Myrvold, før han gjør seg klar til bankett og seiersfest i Ungarn:

-  Nå skal vi gi gass! Dette blir full pupp, hæla i taket og last man standing!

JUBLER FOR OPPRYKK: De norske iskrigerne slapp jubelen løs etter 5- 0-seieren mot Japan i Ungarn i går. Norge er nå tilbake i det gode selskap i A-VM. Gutta på landslaget håper landslagssjef Roy Johansen får fortsette som sjef.
ER ØNSKET: Roy Johansen