Hockeykamp ble ikke fikset

Utvalget som har gransket påstandene om kampfiksing i ishockeykampen mellom Comet og Lillehammer 15. februar fant ingen uregelmessigheter, og saken er avsluttet.

Det ble satset så mye penger på Comet i eliteseriekampen at Norsk Tipping og en rekke utenlandske spilleselskap stoppet alle spill på kampen som Comet til slutt vant 2-1.

Både før og etter kampen gikk det rykter om at kampen var fikset, påstander som et utvalg nedsatt av Norges Ishockeyforbund nå har gransket.

– Vi har ikke avdekket noen forhold som tyder på at resultatet var forhåndsbestemt av noen spillere, trenere, lagledere eller andre hos Lillehammer. Det er ingenting som tyder på at kampen var «fikset», sier utvalgets leder, Erik Kristiansen.

Feilsatt odds og rykter

Den mest sannsynlige grunnen til at kampen ble «overspilt» er ifølge utvalget feilsatt odds og rykter på diverse nettsteder.

– Comet slo Lillehammer 7-2 i det forrige oppgjøret mellom de to lagene, og kampen var betydningsløs i og med at tabellsituasjonen var avgjort. I tillegg gikk det mange rykter på diskusjonsforumer på internett, sier Kristiansen.

Generalsekretær Terje Jørgensen sier at det har vært en vanskelig sak å håndtere.

– Jeg ble svært overrasket over at saken fikk så store dimensjoner som den fikk, og jeg er nå svært glad for at ingen i eller rundt klubbene har gjort noe klandreverdig, sier han.

– Kun en vinner

Generalsekretæren sier videre at de nå vil se på rutinene de har når det gjelder å informere Norsk Tipping i forkant av oddssettingen.

– Vi bør kanskje gi dem ennå mer utfyllende informasjon foran hver kamp, slik at Norsk Tipping har et enda bedre grunnlag når de setter oddsen, sier han.

Det florerer av utenlandske spilleselskaper på internett, og Jørgensen innser at det er umulig å bli kvitt alle ryktene rundt enkelte spilleobjekter.

– Det er kun en vinner i denne saken, og det er de utenlandske spilleselskapene. De har nå fått en eksponering som de aldri ellers kunne ha fått i Norge, og enkelte selskap gjør nok ikke sitt ytterste for å dempe slike rykter. Det tror jeg vi må leve med, sier han. (ANB)

FANT INGEN BEVIS: Erik Kristansen har ledet utvalget som gransket påstandene om kampfiksing. Han presenterte granskingsrapporten på en pressekonferanse i Oslo tirsdag.