Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeypresident går i strupen på Dagbladets kommentator

Mener landslaget bør droppe Rosseli Olsen i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther mener landslagsspiller Mats Rosseli Olsen (25 i dag) ikke bør få være med til ishockey-VM etter denne ukas banestorming i Sverige.

President i Norges Ishockeyforbund, Gerhard Nilsen, er uenig og ser ingen grunn til å reagere mot spilleren.

- Tanken min er at dette er et ungdommelig stunt som gjøres i oppstemt stemning. Det ser dumt ut og han angrer etterpå. Det er hans egen skyld, men andre (lagkamerater) er også med å sette opp en sånn scene.  Dette er noe som ikke skal skje, men han feiret et mesterskap, sier Nilsen til Dagbladet.

- Denne saken har egentlig ikke forbundet noe med. Dette er først og fremst en intern sak for klubben i Sverige. Landslagsledelsen har sagt sitt og vil ikke gi noen reaksjoner mot spilleren, sier ishockeypresidenten.

Kritisk Nilsen forteller at han ikke ser noen grunner til å la Rosseli Olsen være hjemme fra VM og han rister på hodet av Esten O. Sæthers kommentar.

- Jeg er helt uenig. Mye av argumentasjonen henger ikke på greip. Jeg ser ingen sammenheng med det som skjedde på fotballbanen i Sverige og hvorfor han skal straffes av ishockeyforbundet. Mats skal til VM, så lenge han ikke er skadd, sier Nilsen.

- Jeg har sett og lest kommentaren. Og jeg har sett hans mening i Northug-saken (fyllekjøring) tidligere, noe jeg mener er mye verre. Jeg synes han bommer i kommentaren. Det Northug gjør er mye verre, forteller Nilsen.

Svensk politi meldte i går at Rosseli Olsen er anmeldt for ordensforstyrrelse.

-  Han er anmeldt for ordensforstyrrelse, men ikke for ulovlig inntrengning. Det straffes som regel med dagsbøter, men man kan få opptil seks måneder i fengsel. I realiteten blir det bøter, sier politimester i Göteborg, Erik Nord, til GT.

Ishockeypresidenten mener en anmeldelse ikke endrer forbundets syn i saken.

- Mange kan bli anmeldt for alt mulig, sier Nilsen.

Sæther: - Uforståelig Esten O. Sæther er overrasket over det han kaller manglende klokskap hos en som er en demokratisk valgt sjef for norsk ishockey.

- Jeg synes det er helt uforståelig at norsk ishockey ledes av en som ikke skjønner den prinsipielle forskjellen mellom disse sakene. Det kommer dessverre til å skade norsk ishockey og ødelegge den fine perioden sporten er inne i. Hockey har for lenge vært en nisjesport i Norge med altfor dårlig tv-dekning, og kommer til å forbli det hvis sportens ledere ikke innser at de har forpliktelser til samfunnet utover idretten sin, sier Esten O. Sæther.

Norge åpner VM i Moskva mot Danmark lørdag 7. mai.

PS: Frölunda med Mats Rosseli Olsen på laget vant SHL-sluttspillet i ishockey. Søndag ble grunnserievinner Skellefteå slått 5-3 på bortebane, og sammenlagt ble det 4-1 i kamper.

Esten O. Sæther kommenterer: Fyllekjøring og tribunepøbel og sånt.

Esten O. Sæther kommenterer: Sorry, Norge kan ikke stille med tribunepøbel i hockey-VM.

DAGBLADET-KOMMENTATOR: Esten O.Sæther. Foto: Bjørn Langsem
DAGBLADET-KOMMENTATOR: Esten O.Sæther. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hele Norges coronakart