Hockeyproffene taper millioner på rubelkollapsen

Patrick Thoresen vurderer framtiden etter sesongen.

TAPER MILLIONER:  Patrick Thoresen får sin lønn utbetalt i rubler. Den russiske valutaens nedgang gjør at hockeyprofilen taper store summer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAPER MILLIONER: Patrick Thoresen får sin lønn utbetalt i rubler. Den russiske valutaens nedgang gjør at hockeyprofilen taper store summer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den russiske valutaen har blitt svekket gjennom hele høsten. I går toppet det seg, da den falt hele 20 prosent i forhold til den amerikanske dollaren.

Den 9. juli fikk du 18 kroner for 100 rubler. I dag får du elleve. Det betyr en nedgang i verdien på rundt 40 prosent.

Patrick Thoresen tilbringer sine dager i St. Petersburg, og signerte i sommer en lukrativ avtale verdt over 20 millioner kroner. Nordmannen får sin lønn utbetalt i rubler, noe som har gjort at Hamar-gutten taper store summer.

- Jævlig kjedelig - Jo, takk for oppmerksomheten. Det er jeg fullstendig klar over, sier Thoresen når Dagbladet ringer og tar opp rubeltemaet.

- Det er jævlig kjedelig. Jeg taper mye penger på det, og det er ikke gøy i det hele tatt, fortsetter Thoresen, som denne høsten har tapt millioner på rubel-nedgangen.

Etter å ha vært innom både Sverige, Canada og Sveits tok han i 2009 med seg hockeybagen til Russland, hvor han har spilt siden. Der har nordmannen blitt historisk og gjort seg fortjent til en kontrakt bedre enn hva Mats Zuccarello har i NHL-klubben New York Rangers. Det var før denne høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer