Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeyproffene taper millioner på rubelkollapsen

Patrick Thoresen vurderer framtiden etter sesongen.

 TAPER MILLIONER:  Patrick Thoresen får sin lønn utbetalt i rubler. Den russiske valutaens nedgang gjør at hockeyprofilen taper store summer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAPER MILLIONER: Patrick Thoresen får sin lønn utbetalt i rubler. Den russiske valutaens nedgang gjør at hockeyprofilen taper store summer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den russiske valutaen har blitt svekket gjennom hele høsten. I går toppet det seg, da den falt hele 20 prosent i forhold til den amerikanske dollaren.

Den 9. juli fikk du 18 kroner for 100 rubler. I dag får du elleve. Det betyr en nedgang i verdien på rundt 40 prosent.

Patrick Thoresen tilbringer sine dager i St. Petersburg, og signerte i sommer en lukrativ avtale verdt over 20 millioner kroner. Nordmannen får sin lønn utbetalt i rubler, noe som har gjort at Hamar-gutten taper store summer.

- Jævlig kjedelig - Jo, takk for oppmerksomheten. Det er jeg fullstendig klar over, sier Thoresen når Dagbladet ringer og tar opp rubeltemaet.

- Det er jævlig kjedelig. Jeg taper mye penger på det, og det er ikke gøy i det hele tatt, fortsetter Thoresen, som denne høsten har tapt millioner på rubel-nedgangen.

Etter å ha vært innom både Sverige, Canada og Sveits tok han i 2009 med seg hockeybagen til Russland, hvor han har spilt siden. Der har nordmannen blitt historisk og gjort seg fortjent til en kontrakt bedre enn hva Mats Zuccarello har i NHL-klubben New York Rangers. Det var før denne høsten.

- Det er ikke noe jeg får gjort noe med, sier 31-åringen, som er blant de best betalte spillerne i ligaen.

Vurderer framtiden Han har kontrakt med SKA St. Petersburg ut denne sesongen. Til sommeren vil han vurdere hva han gjør videre - akkurat som han gjorde i fjor.

- Foreløpig er planen å beholde pengene i Russland. Jeg vurderer veien videre etter sesongen, slik jeg har gjort de siste årene.

- Vi ser for oss at rubelen kan fortsette å svekke seg, sier valutaanalytiker i DNB Markets Magne Østnor.

Den norske krona falt også i verdi i går. I likhet med den russiske rubelen er det fallet i oljeprisen som er hovedårsaken.

Landslagskameraten Jonas Holøs rammes også av valuta-fallet, mens Lars Haugen som spiller for Dinamo Minsk i Hviterussland slipper unna.

Landslagspause Etter noen tøffe uker med mange tap med SKA, er Thoresen på plass i sveitsiske Arosa. Der får han i kveld selskap av det norske landslaget.

- Som lag har vi slitt fælt den siste tiden. Det har vært seks uker med dårlige resultater. Derfor blir det godt med en pause nå, forteller Thoresen.

Russland hadde ikke spilleopphold under sesongens første landslagssamling. Derfor blir dette den tidligere NHL-proffens første samling denne sesongen.

- Det skal bli gøy å henge med gutta igjen samt spille noen landskamper.

Fredag kveld møter Norge VM-finalisten fra 2013 Sveits, mens de lørdag spiller mot Slovakia eller Hviterussland.

- Sveits kommer med et bra lag, så vi får testet oss skikkelig. Det har vi godt av. Det er bedre enn å møte B-nasjoner.

Julaften i Minsk Etter helgens samling bærer det rett tilbake til KHL. På julaften møter SKA Lars Haugens Dinamo Minsk på bortebane.

- Det blir julemiddag hos Haugen lille julaften, så der bør det være noe god mat på bordet, ler Thoresen.

Fra Minsk bærer det til Bratislava hvor de spiller 2. juledag. Juleprogrammet avsluttes med kamp hjemme 28. desember.

- Her spilles det kamper uansett. Det har jeg blitt vandt til, sier Thoresen, som også i fjor spilte kamp på julaften.